Лютви Местан. Снимка: БТА, архив
fallback

Лидерът на ДПС Лютви Местан поздрави симпатизантите на движението по случай 25-годишнината на партията.

Днес – на 4 януари 2015 година, е важно да се подчертае, че ДПС е партия – категория в политическата система на европейска България – член на НАТО. В този авторитет, разбира се, се влагат най-напред политическата мъдрост, зрялост и далновидност на основателя – д-р Ахмед Доган, и на учредителите й, посочва Местан.

По думите му преди 25 години ДПС се е родила от болката на т.нар. Възродителен процес „като обективна необходимост да бъдат възстановени отново изконни човешки права, за да придобият те нови, европейски измерения“. Според Местан историческата роля на ДПС е, че е трансформирала болката от възродителния процес във воля за обща държавност.

И като пряк участник в управлението, и като опозиция, ДПС неизменно следваше своята дългосрочна политическа стратегия България да се развива като реален член на евро-атлантическото семейство. Това е въпрос преди всичко на ценностен, цивилизационен избор, подчертава лидерът на движението.

Днес като опозиция на управлението на страната ДПС има високата отговорност на евро-атлантически коректив на едно управление, което, предвид на прякото участие на националпопулистите, представя първият сериозен отстъп от ценностнополитическата ориентация на България, посочва още Местан.

По думите му ДПС има високата политическа привилегия в своята идентичност да защитава всяко накърнено право, достойнство и чест на всеки български гражданин и за това ще бъде гласът й в 43-то Народно събрание.    

Пожелавам на всички членове и симпатизанти на ДПС, на всички български граждани мирна, ще рече, толерантна, здрава и успешна 2015 година, завършва Местан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

181

Шаран -БГ

преди 9 години

Някой безнадежно неадекватен и незапознат с балканските противостояния европеец или нещастен безродсвенник оотвъд Голямата локва е решил, че видите ли, като ни напишат във паспортите на всички "българи" и ще се прелеем едни в други и ще се адаптираме към закона, както може би това е станало по някой меридиани и паралели. М о ж е б и , ама не вярвам! Но как нашенските политици го вярват? Вероятно кръстейки се на бог ДОЛАР всичко му вярват! И не да им е в сърцето важното да им е в джоба!!!

180

Анонимен

преди 9 години

Не можаха най-сетне да опознят хората в България , продължават да бъркат помаците с българските турци както и Дасикане Рома с българи

179

кали

преди 9 години

ТУРСКАТА ПОТЕРЯ !!!

fallback