Пламен Орешарски. Снимка: архив, БТА
fallback

Експремиерът Пламен Орешарски определи отминаващата година като динамична и не особено благоприятна за цялостното ни социално-икономическо развитие.

„Година, в която природните и обществени сътресения се редуваха в разрушителна последователност. Година на разочарования, надежди и очаквания, които не се сбъдват. Година, която всички чакаме да отмине... Втората поредна година, в която страната има три правителства“, коментира Орешарски в профила си във Facebook.

Бившият премиер напомня, че кабинетът, който е ръководил, приключи своя мандат след загубата на парламентарна подкрепа.

„Правителство, което започна своята дейност в условия на дълбока институционална криза, продължителна икономическа депресия и задълбочаващ се дезинтегритет в обществото. Затова и всички наши действия бяха насочени към стопиране и обръщане на негативните тенденции. В някои сектори имахме видими резултати, в други – времето не достигна, за да се появят първите ефекти. Те ще останат за отчитане от следващите власти. В цялост, не допуснахме влошаване на ситуацията в нито една обществена и социална сфера“, посочва Орешарски.

По думите му правителството му е работило и за заличаване на изкуствените конфронтационни линии в обществото – „стил, който редица наблюдатели тълкуваха като слабост в една среда, напоена с дълго насаждано разделение“. Амбициозна задача, която трябва да се следва занапред още по-упорито, смята той.

Преодоляхме трудности и взехме уроци, които трябва да ни направят по-умни, по-сплотени, по-успешни. В края на годината си заслужава да се вгледаме в тях, не за да се обезсърчаваме, а за да коригираме пътя си напред. И да не повтаряме грешки, които могат да бъдат избегнати, пише още бившият премиер.

Пламен Орешарски пожелава на всички българи здрава, успешна и щастлива 2015 година.

„В навечерието на новогодишните празнични дни да си пожелаем нови, по-светли хоризонти през идната година. Всеки от нас да намери своето удовлетворение в дома, в работата и в обществото, а всички ние с общи усилия да направим нашата страна едно по-уютно място за живеене“, пожелава още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

ДОНЧО

преди 9 години

До до 60 : ТОЧНО ТАКА ,ФОНДОВЕТЕ ОТ ЕС БЯХА СПРЕНИ ,НО КОГАТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ЛЕВИЦАТА ВЕЧЕ БЕШЕ ИЗБРАНО -ТОВА Е ТЪНКОСТТА,НЕ ЗАРАДИ КОГО СА СПРЕНИ ФОНДОВЕТЕ !ТОВА ВЕЧЕ Е ТРАЙНА ПОЛИТИКА НА ЕС И ВСЯКО ЕВЕНТУАЛНО БЪДЕЩО ПРАВИТЕЛСТВО НА ЛЕВИТЕ СИЛИ В БЪЛГАРИЯ ,ЩЕ БЪДЕ СВАЛЯНО ПО ТОЗИ НАЧИН ОЩЕ НА ДЕВЕТИЯ СИ МЕСЕЦ !ТАКА БЕШЕ И ПРИ ВИДЕНОВ ,КОГАТО СЪЩИТЕ *** ПРЕДИЗВИКАХА БАНКОВАТА КРИЗА !НИКОЙ /ДОРИ И БСП/НЕ ГОВОРЕШЕ ЗА СДС-ЛИКВИДАЦИЯТА ПРЕДИ ВИДЕНОВ ! НА НЕГО ЛЕПНАХА И ВИДЕНОВА ЗИМА!

62

до 65

преди 9 години

Апропо, генерал. Доган направи Борисов генерал-майор и главен-секретар на милицията. Борисов е застраховката на Доган за безгрижен живот. Кога Борисов арестува Доган, ела и ми се обади.

61

до 65

преди 9 години

При Орешарски бюджетният дефицит беше 2.4%, т.е. под договорените по Маастрихските Критерии 3%.Е, надвиши с 0.4% закона на Дянков за 2% бюджетен дефицит. Но ти не отговори къде е Дянков и защо беше уволнен? Това е доказателство за тоталния провал на "политиката" на неконтролируемия хаос на Борисов.

fallback