Снимка: Булфото, архив
fallback

Имаше напрежение в коалицията, призна Найден Зеленогорски, заместник-председател на парламентарната група на Реформаторския блок, но добави, че тази политическа криза няма да разруши мнозинството.

Oще по темата
Коментарът му беше по повод на приетото от парламента решение хората да имат право да избират дали да оставят вноската си за втора пенсия в частните пенсионни фондове, или тя да отиде в НОИ, срещу което реформаторите категорично се противопоставиха.

Решението обаче мина в пленарна зала с гласовете на ГЕРБ, ДПС и част от БДЦ.

„Ние от РБ не поставяме под съмнение участието си в мнозинството, но бихме се надявали в бъдеще такива стратегически решения за държавата да се вземат по съответния начин - след дискусии в рамките на коалиционната формула между ГЕРБ и РБ, а в последствие и с подкрепящите партньори в лицето на Патриотичния фронт и АБВ“, заяви Зеленогорски, цитиран от БТА.

Според него е разумно предложението на премиера до края на януари да се "изчистят" нещата, които  разделят ГЕРБ и РБ по отношение на приетите промени в пенсионната система, а цялостната пенсионна реформа да бъде  уточнена до края на март.

Зеленогорски смята, че ако се прецени, че частните пенсионни фондове не се контролират ефективно, би могло и в тази посока да се промени законодателството.

Той заяви, че има идея да се определи със закон таксата на тези фондове.

Зеленогорски коментира и приетия държавен бюджет, като каза, че това е последния нереформаторски бюджет, за който РБ гласува. Той коментира и позицията на блока по въпроса за финансовата децентрализация на общините.

По думите му този процес трябва да бъде рестартиран.

Депутатът се изказа и за ускоряване проектите за автомагистрала "Хемус", за тунела под Шипка и пътя София-Видин. Проектът за тунела изглежда утопичен и скъп, но това не е така - около 130 млн.евра не са толкова много, за да се направи още една добра връзка между Северна и Южна България, каза Зеленогорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 години

Мнозинството, това и всички след 89 година ги сплотяват ПАРИТЕ които ще откраднат и ще разделят.

13

Анонимен

преди 9 години

Ще,ще!Балабар с мутроченгетатакато грабнем сопите!

12

Анонимен

преди 9 години

Естествено, че няма да го разруши! Иначе какво ще папкат мишлета, каквото си не само ти, а цялата ви тайфа от мрънкащи негодници, които бяхте "СИЛНИ", когато подскачахте олигофренски из центъра на София?! Умен ли ви изглежда Тиквата? "Велик" политик ли е? Нали го плюехте, сега заедно ли ближете медче от държавната каца? Ееех, нещастници, "умници" мамини, оставихте се една Тиква да ви води за нослетата!

fallback