Кристалина Георгиева. Снимка: архив Reuters
fallback

Заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева бе обявена за "Политик на годината" в организираната за 19-и път класация на "Дарик радио".

На награждаването присъства и премиерът Бойко Борисов.

"С господин Борисов можем да подържим отличието заедно, защото тази година това, което вие постигнахте - да имаме правителство, това за мен е събитието на годината", обърна се към Борисов Георгиева.

"За мен е голяма чест, че в моята страна хората виждат в мен човек, който работи и за България. Работи за Европа, работи и за България. Затова е голяма чест да получа това признание. За мен, както всяко друго признание, то е само повече отговорност", допълни вицепрезидентът на ЕК, европейски комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева.

Най-важното събитие у нас през 2014 година според класацията е "Случаят КТБ".

Тази година организаторите на анкетата направиха промяна в регламента на класацията, така че в нея да не могат да участват личности, които са заемали три пъти първото място.

Трикратни победители в анкетата са Георги Първанов, Иван Костов и Бойко Борисов.

През 2013-а "Политик на годината" стана Протестиращият човек.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

анонимен

преди 8 години

щом дарик я класира не мога и да си помисля да я оспорвам толковаидиоти събрани на едно място

19

реостат

преди 9 години

Предателите !!!!!!!!!!!!!!!!!! са политици на годината

18

Непротестиращ

преди 9 години

Ако класацията се базира на критериите да си най-удобния послушко ,загърбващ народа си то тя наистина е най-добрата ,дет се казва първа сред равни ,щото и другите не и отстъпват кой знае колко !

fallback