Радан Кънев. Снимка: БТА, архив
fallback

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини ГЕРБ, че са създали ново мнозинство, различно от официалното, за да прокара поправка „Пенсии“. С нея партията на Борисов реши да даде възможност на българите да прехвърлят парите си от частните пенсионни фондове в НОИ.

Oще по темата
Реформаторите обаче поискаха изменението да бъде оттеглено и предупредиха, че ако това не стане, стабилността на правителството се подлага на съмнение.

„Всички знаем, че проблемът е мнозинството, което ще застане зад този законопроект“, каза Кънев от парламентарната трибуна при обсъждането на поправката.

Според него въпросът, на който трябва да се отговори, е, кой внесе, но и кой подкрепи изменението. „Кой сглоби това мнозинство, на кое кафе се постигна договорка, за да бъде то възможно? Кога се изпи това кафе?“, попита още лидерът на ДСБ.

Преди евроизборите тази година Бойко Борисов и Лютви Местан бяха засечени да пият кафе в центъра на Кърджали. Малко след това ДПС поиска предсрочни избори.

Днес Радан Кънев обвини ГЕРБ и че прокарва поправката в отсъствието на премиера Бойко Борисов. „Тоест единственият гарант да постигнем разумен консенсус, умишлено е избегнат от вас“, каза лидерът на ДСБ.

В изказването си той обвини ГЕРБ, че няма нито един ред, цифра или знак за това какво ще е отражението на поправката върху бюджета. „Искате за няколко минути да отменим 15-годишен пенсионен модел“, каза още той.

Кънев обясни, че хората от неговото поколение, родени през 70-те, са бейби бум поколение. „Ние сме най-голямото българско поколение. Тези, които ще внасят, когато се пенсионираме, ще са най-малкото поколение“, каза той. Според него няма никакво изчисление какво ще се случи с пенсиите тогава.

Кънев попита ГЕРБ и дали са погледнали горчивия опит на Унгария от подобна мярка. Той обясни, че парите, с които премиерът Виктор Орбан се е надявал да оперира години наред, са свършили за две години и половина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Лъжеш, Радане

преди 9 години

Радане, не се прави на "света вода ненапита", лъжец и подлец такъв! Вие от Реставраторския блок сте първи *** и слуги на ГЕРБ и Тиквата и участвате в герберското правителство. Заедно си ходите на екскурзии до Германия и къде ли не. Хвърляте сега само прах в очите на излъганите ви избиратели, но никой не ви вярва. Видя се вече, че коалицията ви е петорна - с ДПС. Власт повече няма да получите, *** такива, а ще бъдете изхвърлени от народа, вие и господарите ви ГЕРБ.

101

Анонимен

преди 9 години

дсб кво е? да съсипем българия или?

100

Прибран чиляк

преди 9 години

Нема лабаво при Баце ..... Парите за пенсия при парите за здраве .... Откраднаха едните, а сега искат и другите да свият.Бацето и пари на картичка да види пак, че ги гепи. Много е прибран завалията.

fallback