Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов очаква, че скоро ще бъде намерен компромис за пенсионната реформа.

Той смята, че забавянето й няма да доведе до проблеми с Брюксел, защото ще е минимално.

Oще по темата
"Единственото от всичките лъжи, които чух, за национализация, за подобни глупости, което е абсолютно невярно, и не знам срещу какво ще се протестира - че даваме демокрация, че даваме на хората право на избори.

Единственото, което виждам, че може да имат основание, е, че ако веднъж от частния пенсионен фонд отидеш в НОИ, след това не можеш да се връщаш. Затова съм възложил на финансовия министър да ми подготви и да ми предложи в най-кратък срок и това решение", обясни премиерът.

В Брюксел Борисов коментира предложението за вноските за пенсии с думите, че всеки българин може сам да реши този проблем, предаде БНР.

По думите му това ще доведе до конкурентност в самите фондове.

"Те ще имат една година време със своите реклами, със своите офиси да седнат и с всеки един, който се осигурява там, да кажат "При нас доходността е по-голяма, парите ви се управляват по-добре". Ще създадем конкурентност във фондовете и по този начин ще има по-голяма доходност", обясни премиерът.

Борисов съобщи, че веднага след коледната ваканция ще обсъди с парламентарно представените сили параметрите на пенсионната реформа.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Анонимен

преди 9 години

Има ли премиер в Европа с прякор "Тиквата", "Тиквоний", за който вицовете бълват като река подчертаващи тъпотията и алчноста му? Има ли толкова мразен премиер като този който живее с пълчища охранители като скот брониран и блиндиран отвсякъде? И си го избираме за втори път да ни прави на маймуни както и преди!?! Какво е това, национална простотия или купуване на вота?

94

Анонимен

преди 9 години

Абе нема ли некой пиан авджия да утепа тоя лъжец да потръгне на България?

93

Гочо

преди 9 години

Боко е крадлив.Точка.

fallback