Снимка: Reuters, архив
fallback

Ако България не беше член на НАТО, бюджетът за отбрана щеше да бъде поне 5 пъти по-висок, защото сами трябва да се грижим за нея. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в предаването „Полиграф” на България он ер.

На въпрос дали вноската на България за членство в НАТО ще бъде за сметка на бюджета на Министерството на отбраната и възможно ли е да отиде в друга, министърът посочи, че тя ще бъде за сметка на държавата.

„Всички ние трябва да платим. Годишната вноска за членство в НАТО е около 19.5 млн. лв. Ако участваме в мисии, които първоначално не са предвидени в нашата програма, те също ще бъдат за сметка на националния бюджет. В противен случай, ние бихме се лишили от други съществени дейности за Българската армия”, посочи Ненчев.

По думитете му в момента отбраната на България се разглежда като част от отбранителната политика на НАТО, което ни дава допълнително спокойствие и сигурност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

voenna

преди 9 години

До BG Аз съм военнослужещ. И съм жена. Заплатата ми е 700 лв. чисто. Отглеждам 2 деца и работя по 10-12 часа дневно. Нямам шкембе и покривам нормативите на изпита по физическа поддготовка. Положила съм клетва и ще я изпълнявам докрай,независимо от обстоятелствата. Колкото до политическото ръководство на МО-не зависи от нас, както и на всички останали държавни ведомства. Не съдете за хора, които не познавате по самия себе си!

78

Анонимен

преди 9 години

NATO e fascist organization!

77

морски

преди 9 години

Българската армия в момента е срам за всеки българин,за всеки гражданин на тая държава!!!Сбирщина от алчни за пари наемници,без капка чувство за родолюбие и национален дълг.НАТО убива!

fallback