Снимка: Булфото, архив

На последното редовно заседание на Обществения съвет към Център "Фонд за лечение на деца" са били разгледани заявленията на общо 82 деца, като от тях са одобрени 68, съобщава пресцентърът на Министерството на здравеопазването /МЗ/.

Осем деца са били одобрени да заминат за първи път за лечение в чужбина. Единадесет деца са одобрени за продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина.

Лечението на 47 деца в България ще бъде подпомогнато от Фонда.

Фондът ще доплати лечението на други две деца. Вземането на решение по 7 заявления е било отложено поради необходимост от получаване на допълнителни становища.

Седем заявления не са получили одобрение за подпомагане на лечението от Фонда, поради отрицателни медицински становища за необходимост от провеждане на лечението в чужбина и възможност за неговото осъществяване в България.

Общата гласувана сума е в размер на 685 138, 10 лв., в това число за лечение в чужбина - 267 254, 40 лв., за продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина - 182 898, 30 лв.; за лечение в България - 214 369, 00 лв.; за доплащане на лечението - 20 616, 40 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase