Снимка: БТА

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов каза, че основната задача на ДПС е да разцепва българското общество на етноси. Той също обяви, че застава напълно зад решението на министъра на здравеопазването Петър Москов лекарските екипи на "Спешна помощ" да бъдат придружавани от полиция в рисковите райони.

Още по темата
Вчера ДПС поиска оставката на здравния министър заради предложението му лекарите да бъдат придружавани от полицаи в ромските махали. Москов бе обвинен в расизъм и ксенофобия.

Всеки ден се четат някакви безсмислени декларации против ксенофобия, против расизъм. Четат се с бавен, менторски, назидателен тон, на което целта е точно противопоставянето на обществото, каза Симеонов пред ТВ7.

По думите му искането на оставката на Петър Москов от ДПС е театрална постановка. Според него това е начин ДПС да каже на ромите, че всички са против тях и само те ги подкрепят. По думите му смисълът от това е да се раздели обществото на етноси.

Има страх да се казва истината в България, ние сме страхлива нация, не наричаме нещата с истинските им имена. Българите все се страхуват да не засегнат някой етнос, допълни Валери Симеонов. По думите му Петър Москов е прав да нарича нещата с истинските им имена.

По повод факта, че министърът на отбраната Николай Ненчев е отхвърлил кандидатурата на Иво Атонов да стане негов заместник, Валери Симеонов каза, че това си е негово право.

Ние предложихме няколко кандидатури, от които могат да си изберат. Може да отхвърлят някое предложение, но според мен е редно да приемат кандидатура от Патриотичния фронт, допълни съпредседателят на коалицията.

По повод оставката на Слави Бинев от председателското място в Комисията по култура и медии в НС Симеонов посочи, че това е било грешка, а "оцапването" на името му е било "много грозно и непочтено".

Слави Бинев можеше да допринесе много в комисията по културата, смята Симеонов.

Той допълни, че така или иначе функциите на председателя на тази комисия са много ограничени. Според него не е било необходимо шефът на комисията да бъде непременно от културните среди. По думите на Симеонов така и не е имало съществени аргументи срещу Слави Бинев.

На въпрос кой ще оглави комисията по културата, Валери Симеонов каза, че не може да даде отговор, преди това да бъде решено от парламентарната група. По думите му от Патриотичния фронт има подготвени хора, които могат да поемат този пост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase