fallback

Изненадващо, освобождаването на Велизар Енчев, който напусна парламентарната група на ПФ, от Комисията за взаимодействието с неправителствени организации и жалбите на гражданите и от социалната комисия, предизвика спор в в парламента.

Предложението за това беше направено от Патриотичния фронт, след като Енчев вече е независим и не представлява групата на патриотите.

Oще по темата

Мая Манолова от БСП възрази, че винаги досега независимите депутати са имали право да членуват в комисии, но Димитър Главчев от ГЕРБ отрече да е имало такава практика в предишните парламента.

Енчев се оплака, че след като вече няма да членува в двете комисии, няма да може да представлява пенсионерските организации, които са го изпратили в парламента.

Председателят на парламентарната група на ПФ Валери Симеонов обаче беше категоричен, че Енчев не е представител на никакви въображаеми организации, защото лично той го е наредил на първо място в листата на коалицията в Софийска област.

Според Симеонов, след като Енчев доброволно напусна групата, няма как той да е представител в ПФ в тези комисии. "Ако ще говорим за морал, според мен е редно, напускайки парламентарната група, той да напусне и парламента, но това е въпрос на личен избор. Явно той намира своя нов политически пристан и от БСП могат да го предложат за член, ако желаят“, заяви той.

Мая Манолова пък му се противопостави и обяви, че Енчев представлява българския избирател и че парламентът не е търговска структура като телевизия СКАТ, която е собственост на Симеонов.

Според него обаче е видна промяна в поведението на Енчев, защото на пето число, когато си е получавал заплатата в телевизията, е бил „по-хрисим и от монахиня“, а "сега е театрал и оратор“.

Депутатите попълниха и направиха промени и в други комисии. Георги Търновалийски и Димитър Горов бяха избрани за представители на БСП в комисията по бюджет и финанси.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък се отказа за заема поста зам.-председател на Комисията по външна политика.

ГЕРБ също поиска промени в комисии. Евгени Стоев замени Ирена Коцева в Комисията по вероизповеданията и правата на човека. Евгени Стоев ще е член и на Комисията за наблюдение на ДКЕВР.

Ирена Коцева пък става зам.-председател на регионалната комисия, след като мястото остана вакантно, защото Николай Нанков стана заместник-строителен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Пешо

преди 9 години

До демократ: Аз пък , питам какво правят в управлението ЛИКВИДАТОРИТЕ на България /СДС , СЕГА РЕФОРМАТОРИ / ? Скоро народа ще им потърси отново отговорност и заедно с безхаберниците от ГЕРБ ще се отзоват пак на сметището,дето им е мястото !

35

Анонимен

преди 9 години

ТОЗИ СИМЕОНОВ БАЛЕВСКИ ЩЕ ВИДИ ПАРЛАМНЕНТ НА КУКОВО ЛЯТО. УСПИВА ГИ ПЕНСИОНЕРИТЕ И НАКРАЯТ ИМ ГО ЗАБИ КВАДРАТЕН. ГЛЕДАХ ПО СКАТАЖИИСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ КАВИ МЕТАНИ ИМ ПРАВЕХА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ. ОМАЙВАХА ГИ УСПИВАХА ГИ И ПОСЛЕ ОТ НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ СТАНАХА НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БОКО ТИКВАТА. ТОВА СА СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТЧЕТА. ОТ ТЯХ НИЩО ДОБРО НЕМОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА. САМО ГНУСОТИИ И ЛЪЖИ. ДРЪПНАХА ДОСТА ГЛАСОВЕ НА АТАКА С ЛЪЖИТЕ СИ.

34

Анонимен

преди 9 години

ВСИЧКИ ДОБРЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ДО ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ИМА НЕДОВОЛСТВО НО КОАЛИЦИЯТА ЩЕ ИЗДЪРЖИ!!!ЩОМ МИНАТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ И СЕ ВИДИ РЕЗИЛА НА ГЕРБ С ПО-МАЛКО ОТ 800 ХИЛЯДИ ГЛАСА ДОНИКЪДЕ И РЕЗИЛА НА ПОДДРЪЖНИЦИТЕ МУ С ГЕРБ Е СВЪРШЕНО!!!

fallback