Снимка: архив, Булфото

Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт, нарече изказванията на депутата от ПФ Велизар Енчев от снощи "театрални" и заяви, че според него той не е честен човек. Тези думи дойдоха в отговор на Велизар Енчев, който вчера обяви, че напуска редиците на парламентарната група на ПФ. Той обвини партията, че е подлъгала избирателите, защото Патриотите са подкрепили ГЕРБ и Реформаторите за съставяне на кабинет. Енчев нарече това "политическа измама" и заяви, че политическите идеологии на ГЕРБ и Реформаторския блок нямат общо с политиката на Патриотичния фронт.

Още по темата
„Не мисля, че Велизар Енчев е честен човек”, отвърна му Валери Симеонов в ефира на Нова тв.

Изказванията на Енчев звучат доста театрално. Относно твърденията му за прегръдката ни с Реформаторите и ГЕРБ - не е вярно, че преди изборите сме казвали, че никога няма да подкрепим никого. Винаги сме казвали, че ще подкрепим всичко добро за България, обясни Симеонов.

Той аргументира подкрепата си за кабинета, като обясни, че другият вариант е бил да няма правителство и да се отиде отново на избори. "От две злини трябваше да се избере по-малката", добави лидерът на НФСБ.

Сименов каза още, че Велизар Енчев ще бъде изключен от редиците на партията, а не само от парламентарната група. По думите му той вече има две наказания за нелоялно, неколегиално и нетолерантно отношение към своите колеги.

"В единия случай говореше за своите колеги, че са наивни, неподготвени. Намекваше, че нашата подкрепа е мотивирана от пари”, добави Симеонов и определи като „глупости” изказванията на Енчев.

Валери Симеонов бе категоричен, че никой не е санкционирал избора на Велизар Енчев да гласува срещу Бойко Борисов за премиер. Това си е негов личен избор, обясни Симеонов.

Симеонов защити назначението на Слави Бинев начело на Комисията по медии и култура в парламента. Той изтъкна неговите успехи и припомни, че е изкарал 6 години в Европейския парламент. По повод недоволството от назначението на Бинев Симеонов запита риторично кой е по-добър кандидат да оглави комисията по културата, от която не зависело нищо.

Въпреки това той добави, че всичко подлежи на обсъждане, и заяви, че в ПФ е раят на демокрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase