Петко Сертов. Снимка, архив БТА
fallback

Изчезването на Петко Сертов е битов инцидент. Това каза пред Нова телевизия ген. Атанас Атанасов, председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, по повод изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. „Единия факт е, че е теглил пари, а другият, че си е оставил мобилните телефони у дома”, аргументира се той.  В някои от изданията се твърди, че той е изтеглил 8000 лв. сутринта в петък.

По думите на Атанасов полицията е реагирала по правилата и след като е постъпил сигнал за изчезването на Сертов, той е бил обявен за издирване.

Oще по темата

Вчера стана ясно, че Сертов е обявен за национално издирване от събота на обяд. Сигналът за изчезването му  е подаден от съпругата му в петък вечерта. По неофициална информация той е оставил мобилните си телефони вкъщи и е напуснал дома си, като за последно бил видян с автомобил "Фолксваген голф".
 
Атанасов не изключи версията Сертов да знае тайни, които да са опасни за някого и това да е причината за изчезването му, но според него това е малко вероятно.

"В крайна сметка след създаването на ДАНС не помня да има кой знае какви успехи тази агенция", допълни Атанасов.

Сертов е опитен човек, той много добре знае, че единственият начин да бъде проследен е по клетките на оператора, ако носи в себе си мобилен апарат. Изводът е, че не е искал да бъде засечен от службите към този момент, смята  Атанасов във връзка с това, че Сертов е оставил телефоните си вкъщи.
 
Атанасов не отхвърли и възможността да има връзка с палежа на къщата му в Копривщица преди години.
 
По думите му Сертов не е бил за позицията в ДАНС, защото неговият капацитет е бил на кабинетен учен. "Може би беше избран, за да може зад гърба му да действа Алексей Петров. Сертов обаче владее няколко езика и има добри контакти. Затова сигурно е бил назначен”, предположи ген. Атанасов.
 
По думите му днес ДАНС е в много лошо състояние. „Агенцията е спяща клетка, която се храни от българския бюджет. ДАНС трябва да се преструктурира и трябва да се смени ръководството. Тези хора нямат желание агенцията да изпълнява задълженията си. Ако работеха както трябва, скандалът с КТБ нямаше де се случи”, заяви той.
 
По думите му хората на средно ниво в агенцията не докладват на шефовете си информацията, която получават за разследвани лица, тъй като те са свързани с тях.
 
„Това, което ме впечатлява, са големите заглавия във вестниците. Другите теми са изместени настрани. Някой използва това обстоятелство за отклоняване на общественото внимание”, каза председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.
 
Според него много по-важна е темата за „Южен поток”. „Стана ясно, че този проект не носи никакви ползи за страната ни, никакви икономически печалби за държавата ни”, аргументира се Атанасов и добави, че сега става ясно, че България се превръща в солиден съюзник на ЕС спрямо Русия.
 
„България спечели от това, че „Южен поток” ще ни заобиколи. Това щеше да е поредната тръба на зависимостта”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Маркс

преди 9 години

п.п. Другари!Аман от генерали!

17

Маркс

преди 9 години

Генерал до генерал,а Потока го закриха, рубли който е събрал,рублите му го затриха...

16

Hahaha

преди 9 години

Gledaneto na BigBrother e bitov incident!

fallback