Слави Бинев Снимка: архив, БТА
fallback

Шефът на комисията по култура и медии в парламента Слави Бинев обмисля дали да не се оттегли от поста. Това стана ясно след среща между представители на творчески гилдии, Бинев и председателя на парламента Цецка Цачева. За намеренията на шефа на комисията по култура съобщи председателят на съюза на музикалните и танцови дейци проф. Петя Бъговска.

Oще по темата
„Самият той не е убеден, че наистина ще продължи. Доколкото усещам, може да вземе и решение да подаде оставка“, каза проф. Бъговска.

Според представителите на изкуството, които се срещнаха с Цачева, обаче Бинев не е основният проблем. Те внесоха в Народното събрание декларация, в която настояват за минимум 1% от БВП да отиват за култура, 2% от отчисленията от хазарта – за фонд „Култура“.

По време на срещата с Цецка Цачева Бинев е присъствал като слушател, стана ясно от думите на дейците на културата. „Но за нас е важно в момента национална стратегия за култура, бюджет за култура, закон за музика, закон за изобразително изкуството“, каза Петя Бъговска.

Недоволството на творческите гилдии срещу Слави Бинев се зароди миналата седмица, след като стана ясно, че Слави Бинев ще е шеф на комисията за култура в парламента. Те поискаха оставката му, но той даде да се разбере, че няма да се оттегли.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

до 44

преди 9 години

Кой народ, май онзи на Марс. И 15% няма за Тиквоний Неземни, това ли е народа? А тези 85% какви са бе умнико? Извънземни! Ей, глупостта няма и почивна минута.

44

БГ

преди 9 години

СМЯТАМ, ЧЕ НАЗНАЧЕНИТЕ ХОРА ОТ РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК С ТУРСКО САМОСЪЗНАНИЕ СА МНОГО ПО-СКАНДАЛНИ И ОПАСНИ ОТ ТОВА НА СЛАВИ БИНЕВ.ВИДЯХ И ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СРЕЩУ СЛАВИ БИНЕВ-МУХЛЯСАЛИ СЕДЕСАРИ И ТЕМ ПОДОБНИ!

43

Моника

преди 9 години

Като пишете тези гадости, защо нямате доблеста да изпишете и името си! Страхливци!

fallback