Слави Бинев. Снимка: БТА
fallback

Слави Бинев подаде оставка от шефското място в комисията по култура и медии в парламента. Новината съобщи лидерът му Валери Симеонов след няколкочасово заседание на парламентарната група.

По време на него Бинев е подал оставката си, а колегите му от Патриотичния фронт са я приели.

Oще по темата
“На заседанието г-н Бинев изложи мнението си по въпроса, той е изключително омерзен“, каза Симеонов. Според него шефът в оставка на културата в парламента е станал жертва на грозни атаки.

Недоволството срещу Бинев избухна преди десетина дни, малко след като той бе избран на поста. Първи срещу него се обявиха артистите, които организираха няколко улични протестa с искане за оставка. Бинев пък обяви, че няма да се оттегли и се определи като най-подготвен в парламента за това как да привлича пари за култура.

Депутатът се опита да стопи ледовете и покани артистите на разговори, но те не се отзоваха. Бинев бе бойкотиран и от министъра на културата Вежди Рашидов, който не отиде на първото заседание на комисията за приемане на бюджета за култура. Ръководствата на БНТ и БНР направиха същото.

Днес Бинев обясни, че е взел решението за оставката отдавна и е искал да го обсъди с колегите си. "Обсъждахме го, имаше различни варианти, но днес наистина кофите с помия дойдоха малко в повече дори и на човек, който може да носи като мен“, каза той.

Политикът отново обясни, че миналото му е било интерпретирано неправилно. "Стана ясно едно – мафията не можа да ме убие, но културата и медиите могат довечера да пият вино от моя череп“, каза още депутатът. Той обаче предупреди наблюдателите да не му се смеят, защото не се знае, когато човек прави крачки назад, дали не се засилва.

Бинев пожела големи творчески успехи, много пари и правила на всички културни дейци. На медиите пък пожела да дойде някой, който да промени факта, че България е на последните места по свобода на словото.

"Г-н Бинев преживява тежко това и има основание, защото името му е оцапано“, коментира оставката Валери Симеонов. Той припомни, че Бинев е бил член на комисията по култура в Европейския парламент в продължение на четири години, и допълни, че явно изискванията в българския са по-големи.

Лидерът на НФСБ нарече атаката срещу колегата му "инспириран проблем“ и "унизителна кампания за опетняване без аргументи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

Анонимен

преди 9 години

Отвратен съм от така наречената ,,ентилигенция,,25 години едни и същи физиономии,образованието и културата в *** за..ник. Филми ,театър, ,гола вода .И тези същите се явяват,, цензурата,,за българската култура. Същите, които миналата година ревяха срещу олигархията ,комунистите,срещу турците ,същите Ентилигенти ,сега мълчат за комунистите Борисов ,Цачева, Цветанов, Кунева , Гоце ,Симеонов- Балевски, Корман,Кемал. Такава така наречена Ентилигенция предизвиква9. отвращение . И чакат келепира.

107

Мисъл

преди 9 години

Не разбрах, 4 години ЕС са го избрали и е бил в комисията по култура на целия съюз, а в България не може ?!?! Нещо не схващам мисълта на "протестиращите", не схващам обосновката им или това е просто начин да изразят някакъв негативизъм. Дано спрем с това и да има положителни емоции поне преди Коледа !

106

Шаран -БГ

преди 9 години

Ама тоя юнак да не се мисли за император Никифор? Тя 811 година е останала доста назад сега методите са къде,къде по рафинирани.....

fallback