Борисов пита депутатите в парламента за "Южен поток". Снимка: БТА
fallback

След като в сряда в парламента стана ясно, че премиерът Бойко Борисов не е чел договорите за „Южен поток“, защото има търговска тайна и не е лесно да се вземат, той настоява пред министрите този факт бързо да се промени.

Премиерът иска енергийният министър Теменужка Петкова да е запозната от „А“ до „Я“ с договорите и "да ми се направи резюме", става ясно от стенограмата на редовното заседание на МС.

"За да мога да отговарям в парламента, като ме питат, а не да „клепам с уши“ като Орешарски и да викам „не съм го чел“ или „не ми го дават“, което не ми отива. Но това беше истината и нямаше как да лъжа – ами не съм го поискал още", коментира Борисов и допълва, че цялата информация по проекта го интересува.

Oще по темата
Той информира министрите, че в парламента не е постигната обща позиция по „Южен поток“.

„За съжаление, не можахме да постигнем някаква обща позиция, защото просто толкова са противоположни мненията по темата „Южен поток”, че дори нямаше как и да я сближа, въпреки вече очевидната ми конструктивност, която се опитвам да показвам, за което действително съм много подозрителен за всички“, разказва Борисов.

Пред министрите премиерът настоява извънредни точки да се вкарват в дневния ред „не в краен случай, а в най-най-краен случай“, защото рискът бил те да не се съгласуват и „след това самите министерства да се скарате“.

„Това ми е голяма молба, а и по смисъла на управлението го приемете като заповед“, отсича Борисов.

Допълнителните пари за министерства, които кабинетът одобри в сряда след ремонта на бюджета за тази година, предизвикват лавина от благодарности от министри.

Борисов коментира ситуацията така: „Представяте ли си, вместо два милиарда за КТБ и деветстотин милиона за другата банка тези пари да ги бяхме разпределили върху бюджета на министерствата ви. Опитайте си, ето така, давам ви една минута да си помълчите и да си представите с близо три милиарда, сега все едно да ви кажа: три милиарда - дайте да ги разпределим в министерствата. Малко да си помечтаем! Представяте ли си какво са ни причинили?“

Регионалният министър Лиляна Павлова обяснява, че допълнителните 13 млн. лева за пътната агенция ще дадат възможност за зимна подготовка, като най-важни са магистралите. Павлова изрежда за какво ще отидат парите – „изкърпване на дупки, оправяне на мантинели, премахване на храстите, които от снега натежават, падат на пътя и запушват движението“. Тук Борисов се намесва да се наблегне на мантинелите.

„Мантинелите са просто… Как карат тези хора! Сърцето ме боли – една здрава мантинела няма“, коментира премиерът и допълва „през 50-100 метра са огънати, счупени или направо ги няма, размазани“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Sho

преди 9 години

Ти нали щеше да говориш само умности занапред? Нали нямаше да говориш простащини? Да правиш квартални квалификации на кръчмарски език? Или викаш вече си влезе в ролята? А?! Всички *** дето гласуваха за теб сега ще клепат с уши

134

Анонимен

преди 9 години

ахахаххаххахаххахахаххахахахха))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Мислех, че след Кличко от Украйна вече никой няма да ви изненада, но си министър е блясък! Просто НЕ съм ЧЕЛ! Мисля, че президентът на Франция в Москва също ще каже, че просто не е чел договора за Мистрали)))))))))))))))) Надявам се, че България все пак ще е достоен за по-интелигентен човек като владетел, който ще е макар и ПОНЯКОГА да се чете))))))))))))))))))))))))))))

133

Анонимен

преди 9 години

ахахаххаххахаххахахаххахахахха))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Думал, что после Кличко из Украины уже никто не удивит, но ваш министр это блеск! Просто НЕ ЧИТАЛ! Думаю, что президент Франции в Москве тоже скажет, что просто не читал контракт на Мистрали)))))))))))))))) Надеюсь, что Болгария все таки будет достойна более умного человека в качестве правителя, который будет хоть ИНОГДА читать))))))))))))))))))))))))))))

fallback