Снимка: Архив БТА
fallback

Ако 'Южен поток" не мине през България, страната ни отново ще купува руски газ, но от Турция и Гърция, ще купува газа на Русия, но с турска надценка. Това предупреждение се чу от опозицията в парламента по време на дебатите по спирането на строежа на тръбата, поискано от руския президент Владимир Путин.

Oще по темата
„Ако няма „Южен поток“, руски газ ще ни доставят Турция и Гърция и поколенията няма да ни простят това“, предупреди лидерът на БСП Михаил Миков.

Той обясни, че България е изправена пред опасността за пореден път да бъде заобиколена. Според него украинската радост от спирането на проекта и радостта на други страни говори, че ние като държава трябва да се обединим и да отвоюваме интереса си.

Лидерът на БСП отхвърли твърдението на премиера Бойко Борисов, че кабинетът „Орешарски“ е замразил проекта.

„Няма решение на правителството на Орешарски. Има декларация на премиера Орешарски, от която се вижда на какъв натиск е бил подложен от Барозу“, каза Миков.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров също предупреди, че ако не се пусне "Южен поток", ще спечели Турция.

„Ще купуваме руски газ с турска надценка“, каза националистът. Според него това е дежа вю от времето на управлението на Иван Костов, когато е спрян "Син поток".

„Ние трябва да кажем на Брюксел, че имаме двустранен договор с Русия и ще правим "Южен поток“, каза още Сидеров.

Той припомни, че предишният кабинет се е съгласил да спре проекта след натиск от американски сенатори и Брюксел.

„Моят съвет, г-н премиер, е този път да не сте послушен към Брюксел и САЩ и ще спечелите“, обърна се лидерът на „Атака“ към Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

кали

преди 9 години

Е що за партньори имаме тогава ??? Може ли едно прекрасно приятелство да се превърне в бизнес !!! Такаво нещо е отвратително !!!

100

Миша Воронеж

преди 9 години

Парадокс!Россия когда то спасла Болгарию от турецкого рабства.Теперь Турция спасла Россию от Болгарского предательства...

99

Газолин

преди 9 години

Брейййй,не се спряха дупелизците -комунисти ! Не се удържат вече ! Чак съсела от Брюксел (Станишев) излезе от дупката си и той пророкува. Мнооого комисионни взеха комунистите и сега трябва да ги връщат.Милиони са това,не е шега работа. Не ги ли върнат или не пуснат ли "потока" ,не им мърда наказателния отряд.Които,добре знаем, стрелят точно и не ги хващат после.

fallback