Снмка: Булфото, архив

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призовава в социалната мрежа Facebook Реформаторския блок да поеме своята отговорност за изричното условие за участие на Патриотичния фронт в управлението.

Още по темата
„Надявам се колегите от Реформаторския блок, с които до момента работим прекрасно, да поемат своята отговорност“, пише той. 

Борисов припомня две свои изказвания.

Едното е от 28 октомври - "От проведените днес разговори стана ясно, че единствената възможна формула за създаване на правителство е, ако се направи коалиция на малцинството между ГЕРБ и РБ. Правителството на малцинството по отделни теми ще ползва плаващо мнозинство".

Второто е от 29 октомври - "Нищо против Патриотичния фронт, Валери Симеонов е един достоен мъж – излезе и си каза неговата програма. За съжаление тези неща, които прочете, не отговарят на нашата евроатлантическа ориентация и ще ни вкарат в тежък конфликт. Когато имаш такава програма, поне за ГЕРБ е недопустимо да подпише споразумение".

„Моето мнение не се е променило, заявява днес Борисов. Надявам се колегите от Реформаторския блок, с които до момента работим прекрасно, да поемат своята отговорност. Тяхното изрично условие за съвместно управление и съставяне на правителство беше участието и на Патриотичния фронт. В името на стабилността аз се съобразих с това тяхно желание, но има неща, които минават границата и е крайно време от Реформаторския блок да кажат до къде им е границата", пише още Борисов.

Въпреки че премиерът не посочва повода за коментара си, най-вероятно това е атаката срещу избора на Слави Бинев за председател на комисията по културата и медиите от страна на Реформаторите.

По-рано днес председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви в позиция, че тази комисия е дадена на Патриотичния фронт, тъй като са настоявали да ръководят три парламентарни комисии, но предложенията за членове и ръководство са били отговорност на самите парламентарни групи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase