Румен Гечев. Снимка: БТА
fallback

С актуализацията на бюджета новото управление започна да провежда една опасна политика на увеличаване на държавния дълг, смята депутатът от БСП Румен Гечев.

Oще по темата
„Управляващите не приеха нашите предложения да не вземат още дълг, а да се потърсят възможности временно да се използва валутния резерв на БНБ, който е резерв и на държавата“, коментира той в Плевен, цитиран от БТА.

Гечев упрекна управляващите, че с бюджета за 2015 г. имат намерение да замразят доходите.

Той е убеден, че в проекта не се предвиждат промени в средните работни заплати и увеличение на заплатите в публичния сектор.

„Изключително съм притеснен и ще поставя остро въпроса в бюджетна комисия и в пленарна зала, че на практика новото управление се отказва от Инвестиционната програма на България“, каза Гечев.

Новото ръководство на ЕС, правителствата на Япония и САЩ заделят средства от бюджетите си чрез публичните инвестиции, за да привличат нови частни инвестиции и да създават работни места чрез частни проекти, посочи той.

Според него новото българско правителство прави обратното на политиката на ЕС и на всички развити и развиващи се страни.

„Идва опасност от искане на нови заеми. Няма разлика в политиката "Дянков" и тази на новите управляващи, имам усещането, че нарежданията се дават от г-н Дянков“, каза още депутатът от левицата.

Той прогнозира, че ако не се вслушат в препоръките на опозицията, Бюджет 2015 "ще се издъни" още през пролетта на 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 9 години

щом тоя пръдлив камуниз е против, значи нещата са наред.

23

кйкй

преди 9 години

Той че е *** и ***, така е.Но ... къде изчезна Дянков бе? Нали щеше да ни оправя? Или само оправи онова моме от министерството, а нас оте?а и така? Като се замисля, даже не искам да знам :/

22

Алекси

преди 9 години

Здравейте.Този човек , както и други ''професори'' от кликата на Стоян ОвчароВ , ако бяха в западна Европа , щяха да търкат наровете в килиите до живот , но нали са в БГ , та ще продължават да крадът и дават *** съвети- айде господине кой е..л, е..л кака Пена вече не е махленска *** .Оставете младите и кадърни хора да творят и работят.Поздрави.

fallback