Снимка: Reuters, архив

След няколко совалки в парламента ГЕРБ реши да даде председателското място в комисията за контрол на еврофондовете в НС на БДЦ, коалицията на Николай Бареков. Желание да я оглавят имаха и от Патриотичния фронт.

Заради напрежението шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов и заместникът му Красимир Велчев проведоха преговори със Светлин Танчев от БДЦ и лидерите на ПФ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. След тях стана ясно, че ГЕРБ са готови да дадат на Патриотите комисията по еврофондовете и да компенсират БДЦ с още едно заместникшефско място на комисия.

Още по темата
Два часа по-късно от ГЕРБ потвърдиха, че все пак депутатите на Бареков ще оглавят контрола над еврофондовете от страна на парламента.

Ден преди съставът на комисиите да бъде гласуван в пленарната зала стана ясно и че Реформаторите няма да оглавят комисията по енергетика в парламента, за което настояваха. Начело на нея ще застане депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Патриотите пък остават с две комисии – комисията по култура и медии и комисията за контрол над работата на ДКЕВР.

Както Dnes.bg писа преди дни, очаква се БСП да оглави икономическата комисия, ДПС – социалната, а РБ – вътрешната. Реформаторите ще получат шефски места на още пет комисии. АБВ ще имат две – най-вероятно външната и военната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase