Военният министър Николй Ненчев в Ямбол. Снимка БТА
fallback

Истерията около кандидатурата на Орхан Исмаилов е опасна и за националната сигурност. Това заяви на пресконференция в Ямбол министърът на отбраната и съпредседател на Реформаторския блок Николай Ненчев, цитиран от БТА.

Военният министър още веднъж повтори, че не е готов да се раздели с предложения от него заместник-министър на отбраната. Нямам нито едно основание за това и не бих направил компромис с ценностите си, обясни той. По думите му  Исмаилов притежава подходящите за този пост образование, професионални качества и практически опит. 

Oще по темата
На въпрос за възникналите проблеми в Реформаторския блок Ненчев отговори, че те са свързани със структурата и организацията на Блока, а не се основават на политики и политически приоритети и не застрашават подкрепата за правителството и неговата стабилност.

Помолен да коментира кадровото състояние на армията, министърът каза, че "сега има повече от 700 свободни
офицерски длъжности и още толкова войнишки.

"Днешното ми посещение в поделението край село Кабиле е част от намеренията ми да се запозная лично с проблемите пред военнослужещите. Намирането на решения ще бъде приоритет за екипа на министерството", изтъкна той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

рапирата

преди 9 години

Браво на управляващите!Днес министър турчин утре войската с ***, а оркестъра, оркестъра само с зурни.

54

Анонимен

преди 9 години

Kato nemogat da se razdeliat da si hodiat zaedno s mizeriite koito sa nadrobili

53

Зидаро Мазач

преди 9 години

Тоз земеделец парашутист ( да прощават трудолюбивите селски стопани) е опасен за националната сигурност, но то на онези такива им трябват.... послушковци, без капка разбиране за това, за което "отговарят".... ....всички до стената!!! Веднага!!!

fallback