Валери Симеонов. Снимка: архив Булфото
fallback

Патриотите ще чакат до седмица решението на премиера Бойко Борисов дали да отстрани от поста заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов от „Народна партия Свобода и Достойнство“, която е част от Реформаторския блок.

От Патриотичния фронт се обявиха срещу неговото назначение с мотива, че партията, която го е излъчила, е етническа и дори заплашиха да оттеглят подкрепата си към правителството, ако Исмалиов остане зам.-министър. Това доведе до спешна среща между лидерите на ПФ и премиера снощи.

Oще по темата
„Не може да поставяме срокове. Въпросът е прекалено отговорен, за да поставяме срокове или ултиматуми. Нормално е да се чака до седмица и след това не е нормално да няма отговор. Ако няма, за нас това ще означава отговор „Не“ и ние ще вземем решение какво ще правим“, заяви днес Валери Симеонов, съпредседател на ПФ.

Той обясни, че срещата снощи е преминала доброжелателно и от двете страни.

„Изложихме нашите аргументи и основната постановка в програмата ни, че няма как да приемем назначението на хора от етническа партия или партии, обслужващи външни интереси, в държавната власт, в случая става въпрос за Орхан Исмаилов. Бороисов ни изслуша внимателно и пое отговорност да даде отговор“, добави Симеонов.

Другият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов информира, че с Борисов са говорили и по други въпроси, в това число проблемите в енергетиката и за битовата престъпност.

Симеонов добави, че ПФ не отстъпва от искането си цената на тока да бъде замразена или дори намалена, но това може да стане само след одит, който пък изисква месец-два.

Относно разпределението на председателите на парламентарните комисии Каракачанов коментира, че и опозицията трябва да оглави някои от тях.

"Очакваме демократично разпределение“, настоя той и добави, че ПФ е заявил, че може да оглави комисията по енергетика, за контрол върху ДКЕВР, по туризъм, ако бъде създадена, за борба с корупцията, за контрол над еврофондовете, но това не означава, че има претенции към всички тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 9 години

Благодарете на Кунева ,нали за това гласувахте за народоостъпницата,всички знаем за зулумите и в енергетиката от нея нищо добро не очаквайте,времето ще ви го покаже,няма турци, българи,всичко е на един хал секи се спасява както може и работи за единия хляб.Но тия от горе са готови на всичко само да са там и им е много хубаво,ще се избият само те да са пък и народа си ги избира,после какво скимтят за това ще търпят и нека после на изборите пак да спят

25

турчин

преди 9 години

Доноснико какво го увърташ. Агитирахте че няма да допускате до управлението турци. Нищо не казваш за Рашидов. Или всичко това да си дигаш цената. Години наред сте били на държавна ясла и още искате неграмотници. Като си толкова всезнайко върни времето и отегли Хасан и Ибрахим от евровизията. Стига сте измисляли врагове и търсите причини за продажността си. Това правителство е на глинени крака с тези псевдо патриоти.

24

Анонимен

преди 9 години

Исмаилов е подчинен на Касим Дал, Дал е приятел на Ердоган до степен, че Ердоган лично го покани на погребението на майка си. Това говори много за отношенията им. Касим Дал документирано е ходил на митинги в подкрепа на Ердоган.Турските служби отговарят пред Ердоган, това директно поставя кандидатурата на Исмаилов в конфликт с българските служби и отбрана. Дори да не беше турски шпионин, конфликтът на интереси е налице.

fallback