Красимир Каракачанов (л) и Валери Симеонов Снимка: архив, Булфото

Патриотичният фронт има опасения от назначаването на зам.-министър от партия на етническа основа. Дали обаче националистите ще оттеглят подкрепата си от кабинета, е рано да се каже. Това остана ясно от думите на съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Той потвърди, че предстои разговор по темата.

Каракачанов коментира думите на другия съпредседател на коалицията - Валери Симеонов, който сутринта обяви, че Патриотите може да оттеглят подкрепата си от кабинета.

Още по темата
„Не сме заявявали подобно нещо“, каза Каракачанов малко по-късно в кулоарите на парламента и допълни, че думите на Симеонов са негово лично мнение. „Сега ще разговаряме, както виждате още не сме седнали да говорим“, каза още лидерът на ВМРО.

Самият Симеонов отказа коментар в парламента. Единствените му думи бяха: „Камбаните бият второ пришествие“.

Каракачанов пък обясни, че засега Патриотите нямат условие към управляващите да оттеглят зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, член на "Народна партия свобода и достойнство" на Корман Исмаилов.

В същото време Каракачанов призна, че фактът, че Исмаилов произхожда от партия на етническа основа, „поражда определени размисли“.

Лидерът на ВМРО потвърди, че Патриотите ще настояват да оглавят енергийната комисия в парламента. „Имаме сериозни амбиции да се извърши ревизия в сектора. Тя се очаква от цялото общество“, каза Каракачанов.

Той изрази надежда, че това ще доведе до намаляване на цените на тока. Другите комисии, с които Патриотите биха се ангажирали, са комисията за контрол по еврофондовете и комисията по туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase