Корман Исмаилов. Снимка: Булфото
fallback

Зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, заради когото отношенията в управляващата коалиция се обтегнаха, няма да бъде оттеглен. Това стана ясно от думите на Корман Исмаилов от Народна партия "Свобода и достойнство“, която е част от Реформаторския блок.

Oще по темата

Орхан Исмаилов е излъчен именно от НПСД, но е номинация лично на военния министър, стана ясно от думите на Корман Исмаилов.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес лидерите на Патриотичния фронт обявиха, че не са съгласни с назначаването на Орхан Исмаилов и заплашиха, че могат да оттеглят подкрепата си за кабинета заради него. В момента Валери Симеонов и Красимир Каракачанов обсъждат позицията си по темата.

От ГЕРБ пък обявиха, че ще свикат среща на управляващата коалиция, след която ще излязат с обща позиция за скандала.

„Качествата на Орхан Исмаилов са безспорни“, коментира Корман Исмаилов. Той заподозря, че атаките срещу новия зам.-министър идват от „ретроградните среди на предимно агенти и доносници на тоталитарната ДС“. Корман Исмаилов припомни, че Орхан Исмаилов досега беше един от най-активните членове на Комисията по досиетата.

Според депутата от РБ атаките срещу зам.-министъра са продължение на действията за сваляне на новините на турски. „Зад тях стоят други нагласи, които доведоха и до Възродителния процес“, каза още Корман Исмалиов. Той нарече аргументите, с които се иска оттеглянето на Орхан Исмаилов неприемливи и извън политиката и управлението на страната.

Корман Исмаилов призна, че в Реформаторския блок има лидерски и междуличностни борби, но според него те щели да бъдат преодолени. „РБ може да се разшири или да промени състава си, може и да прерасне в единна партия. Това е процес, който ще се развива във времето“, каза още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

ило

преди 9 години

Още във военното училище се знаеше.Че е човек на Ахмет Доган.Тогава не можеше и да говори добре български.А и като погледнете кариерното му развитие....ще си помислите че е вундеркин.:2002 - 2003 г.-Десето военно окръжие, гр. София;2003 2007 г.-След Решение на Министерския съвет....;2007 2009 г.-Член на управителния съвет в ДП ТСВ;2007 2012 г.-Заместник-председател на комисията... е това ако не е подпиране. -извинявам се заради ограничението на символите!

79

баба Вуна

преди 9 години

Корман - Орхан все ги бъркам тия двамата. Да не са от едно котило?

78

оцеляваща българка

преди 9 години

АМИ СТИГА С ТОЗИ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС.БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО,ТУРЦИТЕ ИЗУЧЕНИ БЕЗПЛАТНО(КОИТО ИМ СЕ УЧЕШЕ) В БЪЛГАРИЯ СЕГА ВСИЧКИ СА ЗАМОЖНИ И БОГАТИ В ТУРЦИЯ.Т.Е.ВМЕСТО... ИМ ИЗПИСАХА ВЕЖДИТЕ,КАКТО СЕ КАЗВА.КОЙ НЕ ЗНАЕ,ЧЕ ВЪВ ВСЯКО ТУРСКО СЕЛО В БЪЛГАРИЯ ИМА НОВА ДЖАМИЯ.МОЖЕ ХУБАВ ПЪТ ДА НЯМАТ,НО НЯКОЙ ТУРЧИН ОТ ТУРЦИЯ СТРОИ ДЖАМИЯ...ЗАЩО ЛИ?АМИ НАЛИ ОТ ТАМ ГИ КОМАНДВАТ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТ И КАКВО ТОЧНО ДА ПРАВЯТ,ЩАТ НЕ ЩАТ СЕ ПОДЧИНЯВАТ-ТОВА КАКВО Е?ТЕ СА СВОБОДНИ ДА ИЗБИРАТ И ДА СЕ СМЕСВАТ С ХРИ?

fallback