Снимка: архив Булфото

Зам.-шефът на СДС Румен Христов обяви, че Реформаторският блок е единен въпреки напрежението в него през последните дни.

„Единството в Реформаторския блок не е разклатено. Като десни хора, като демократи хора, ние имаме право на собствено мнение, както всеки гражданин на страната“, каза Христов в Русе.

Още по темата
Коментарът му дойде няколко часа след като депутати от ДСБ и ДБГ не пожелаха да седнат на една маса в студиото на bTV. Напрежението избухна още в петък, когато партията на Меглена Кунева обяви, че между партньорите в Блока има висока степен на недоверие и поиска отлагане на конгреса на РБ, който трябва да избере лидер.

В Русе Румен Христов даде да се разбере, че СДС също смята, че не е нужно свикване на конгрес сега.

"Смятам, че формулата "политическа коалиция от партии" е печеливша формула на този етап и едва ли, ако се превърнем в единна структура, ще имаме кой знае какъв по-голям успех", заяви Христов.

Той съобщи, че е номиниран от Реформаторите за председател на земеделската комисия в парламента. Той обеща да инициира среща с всички русенски депутати, за да решат около кой проблем на региона да се обединят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase