Снимка: архив БТА

Напрежението в Реформаторския блок се дължи на подозренията на част от депутатите, че техни колеги правят тайни договорки за постове. Това стана ясно от думите на депутата Борислав Великов, който е и зам.-председател на една от партиите в Блока – Българска нова демокрация.

На брифинг в Монтана той обясни, че между партиите в блока се е създало малко напрежение заради липсата на ясни критерии, по които да се издигат хора за заемане на публични длъжности, съобщи БТА. Някои от депутатите били изтълкували това като възможност за договорки зад гърба на парламентарната група. 

Още по темата
"Аз лично смятам, че всички въпроси трябва да се обсъждат в Парламентарната група, да се стигне до обща позиция, която след това да се отстоява при разговорите с по-големия партньор в коалицията ГЕРБ", коментира още депутатът.

Великов е убеден, че колегите му в Реформаторския блок знаят, че ако са разединени, то трудно ще се постигне нещо положително за страната. Той беше категоричен, че разцепление в Блока няма, а партиите в него съзнават важните задачи, които им предстоят. Великов обеща и да се стреми да обедини още повече колегите си.

Депутатът обясни и че новото правителство вече е постигнало първите успехи, защото са  възстановени са плащанията по някои от европейските програми.

„Предстои да се изработи бюджет на страната за следващата година, в който дефицитът да се сведе до възможния минимум“, коментира Великов. Той съобщи, че е започнал разговори с партньорите от  ГЕРБ за изработване на специална програма за подкрепа на  Северозападна България.

Депутатът коментира и споровете в кабинета за това дали ще има коледни добавки за пенсионерите. „Трудно е това да стане при този изчерпан от правителството на Пламен Орешарски бюджет, но нашите майки и бащи заслужават да получат. Ако има възможност,  то ще подкрепим такива добавки“, обеща Великов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase