Снимка: архив Булфото
fallback

Премиерът Бойко Борисов даде шанс на оптимизма и обяви, че с общи усилия и мъдрост ще се измъкнем от кризата.

„На хората им омръзна да слушат песимистични новини. Затова се опитвам да вкарам малко оптимизъм. В края на краищата не е имало война“. Това Борисов каза в отговор на въпрос дали отново да чакаме постна пица в интервю за списание LIFE. “С мъдрост между партиите и хората и ако се стегнем като нация и народ да работим здраво, ще се измъкнем от кризата“, каза още той.

Oще по темата
Борисов обясни, че на хората не трябва да се насажда песимизъм. И допълни: „И тук е мястото да кажа, че никога не съм казвал, че българите са лош човешки материал, никога. Това са лъжи“. Премиерът обясни и че не случайно е завел толкова дела за клевети. Затова и забелязвал, че депутатите от „Атака“ започнали да си мерят приказките.

Министър-председателят обяви, че при съставянето на кабинета е изхождал от принципа на по-малката злина. „Имахме да избираме между две злини. По-голямата беше нови избори през зимата, затова избрахме по-малката. Не ми беше щастливият ден, наистина“, каза отново той.

„Нека не обръщаме внимание на такива приказки“, отвърна Борисов на думите на Иван Костов, че скритата подкрепа на ДПС е първа опасност пред новия кабинет. „Ние достатъчно ясно помолихме партия ДПС да не ни подкрепя. Няма такъв прецедент в света – да искат да те подкрепят, а ти да откажеш“, каза той.

Бойко Борисов обяви, че тефтерчетата на Филип Златанов може и да ги е нямало и те да са изфабрикувани. „Ето тук е моят тефтер, в който си пиша задачите за деня. Винаги някой нещо може да напише в него и да се допише, както и да сложат още листове и това да излезе като факсимиле“, каза той.

Премиерът обясни и че никой не е виждал тефтерчетата, а само подбрани листове с инициали. „Моята версия е, че такива тефтерчета може и да е нямало, а те да са изфабрикувани. Ударът върху ГЕРБ обаче беше страховит“, каза още Борисов.

Той обясни и че всички партии са за смяна на шефа на БНБ. Въпросът обаче бил да се подберат хора с максимално добра репутация, на които всички да вярват.

„Ако това се случи, се задължавам всеки ден да благодаря публично на The Economist“, коментира Борисов прогнозата на изданието за ръст на БВП от 2,5%. „1,5% да успеем да го задържим, пак ще е добре“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Пак

преди 9 години

На икономически зависим народ не му трябва война с оръжия.Няма по страшно нещо да държиш народа в мизерия за сметка на няколко човека.Народеееее събуди се.

102

Анонимен

преди 9 години

*** ТИКВЕН .Ей тая до него ще го изклати.

101

Анонимен

преди 9 години

Мнооого нагла кампания в медиите, по това кой я провежда ясно личи кой е поръчал кражбата!

fallback