Мая Манолова. Снимка: архив Булфото
fallback

БСП, подобно на ГЕРБ, обяви, че изчезването на записките на бившия шеф на Комисията за разкриване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов не става в случаен момент.

Стана ясно, че тефтерите са откраднати от личния автомобил на вещото лице, което трябвало да направи нова експертиза на автентичността им. Едва вчера преписката по случая пристигна в прокуратурата, въпреки че сигналът в МВР е бил подаден седмица по-рано. Заради разкритията в тефтерите на първа инстанция Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор за злоупотреба със служебно положение.

"Свидетели сме за това как инициалите от тефтерчето оживяха и вече в цели имена са във властта“, обяви Мая Манолова от БСП.

Oще по темата
Според нея моментът е забележителен и с това, че съвпада със старта на основната реформа, която управляващите смятат да проведат – съдебната.

"Е, това дело го реформираха вече, очевидно реформата ще върви дело по дело“, каза Манолова.

"Това е моментът, в който поръчителите на това кой да бъде ударен и кой да бъде оправен се настаняват по етажите на властта. Моментът, в който производителите на такъв тип лобистка политика по Цветановски и по Фидософски се връщат на власт“, каза тя.

Според колегата й Кирил Добрев пък изчезването на тефтера е амнистия за Филип Златанов. Според него това означава и че инициалите в него няма как да бъдат доказани.

Добрев, който беше шеф на временната комисия, която проверяваше фактите около записките на Златанов в миналия парламент, припомни, че в тефтерите е присъствало и име на сегашен вицепремиер.

Преди евроизборите тази година около тефтера на бившия шеф на комисията срещу конфликт на интереси изплува името на Томислав Дончев.

Добрев се обърна към другия вицепремиер в кабинета - Меглена Кунева. Той я попита как ще коментира изчезването на тефтерите след опустошителния доклад на ЕС. „Вълкът козината си мени, но нравът не“, заключи Добрев и допълни, че ГЕРБ очевидно не са се променили отпреди две години.

БСП обяви, че внася отново промените в Закона за конфликт на интереси. Манолова припомни, че те са били внесени и в предишния парламент, но не са били приети заради ГЕРБ. С новите текстове се предлага колективно ръководство да управлява комисията и преписките в нея да се разпределят на случаен принцип.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

166

хе хе

преди 9 години

Мая Костибродкса е за затвора заедно с червената цаца и капута- джурналист - причината е заговорът Костинброд.Има защо да ***...

165

Коктинбродска

преди 9 години

Крадецът си вика ...дръжте крадец , и това не е от вчера.Тази си е доказана Лъжкиня и манипулаторка

164

Стар парт.член

преди 9 години

Тая докога ще ръси простотии и ще ни излага ?! Тя е в дъното на тая история и сега я раздухва от позицията на "засегнато " лице ! Тя е срам за нашата изстрадала партия! Тя и Станишев ни зако паха! Аиде,чиба!

fallback