Снимка: архив, Булфото

БСП не са подкрепили правителството, защото това нямало да съответства на политическата логика и обществените очаквания. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от БСП Янаки Стоилов.

Още по темата

Стоилов призна, че при консултациите в БСП е имало различни мнения около това дали левицата трябва да подкрепи под някаква форма кабинета.

Въпреки това Стоилов отново повтори, че левицата ще бъде конструктивна опозиция, а няма да действат според оста на противопоставяне. По думите на червения депутат в подписаната от ГЕРБ, Реформаторите, Патриотичния фронт и АБВ декларация е търсено основание за събирането им.

Стоилов заяви, че управляващите имат достатъчно мнозинство, за да не се върви към предсрочни избори. „Трябва да се оздравява политическата система”, категоричен бе той.

„Рискът от изолация (на БСП - бел. ред) не е за пренебрегване”, коментира Стоилов и заяви категорично, че депутати от БСП няма да се ориентират към „силните на деня”. Вероятност за това обаче имало при администрацията на столетницата. Въпреки това Стоилов заяви, че това било човешко.

Що се отнася до промените в Изпълнителното бюро на БСП Стоилов заяви, че промените никога не са били лесни. По думите му левицата сега трябва да се ангажира с решаване на проблеми на местно ниво. „Не трябва да допускаме сътресения в партията и всеки, който се ползва с авторирет, да бъде част от нея. Трябва да се възстанови духа на другарство и доверие”, заяви още депутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase