Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде за последния кръг разговори при президента Росен Плевнелиев, преди да получи от държавния глава мандат за съставяне на кабинет.

Колата с Борисов спря точно пред входа на президентството и той влезе в сградата без всякакъв коментар. По-рано за срещата при Росен Плевнелиев от партията дойдоха Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Вече стана ясно, че Борисов е номиниран за премиер от ГЕРБ, а бъдещото правителство ще има 18 министри и трима вицепремиери.

Структурата и съставът на бъдещия кабинет изглеждаха ясни, след като беше обявено, че в него РБ ще има 6 министерства и един вицепремиер без портфейл.

От Патриотичния фронт обаче, от които се очакваше подкрепа, изразиха несъгласие с проекта за декларация и това доведе до нов кръг преговори за МС, които ще започнат след около час.

Преди ГЕРБ президентът Росен Плевнелиев разговаря с представители на БСП. Позицията на левицата е, че е добре да има кабинет и очевидно трябва да се търси мнозинство в център – дясно.

Социалистите обаче смятат, че всички партии, които подкрепят кабинета, на практика са участници в коалицията, която се формира. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase