Снимка: архив, БТА
fallback

Ако ГЕРБ и Реформаторският блок не приемат предложенията на АВБ, формацията на Георги Първанов няма да участва в правителството, обяви председателят на парламентарната група на АБВ Ивайло Калфин, чието име от вчера се спряга за министър.

Oще по темата

„За нас решенията на АБВ си имат нормална логика. Ще предложим наши предложения към това споразумение и ще изчакаме отговор от страна на ГЕРБ и Реформаторския блок. В крайна сметка те ще направят избора си. Ако откажат нашите предложения, ще се състави друго правителство”, заяви той.

Калфин добави, че АВБ снощи е получило предложението на ГЕРБ и Реформаторския блок.

„Първият избор е да потърсим съгласие и днес ще подготвим допълнения към това предложение и ако те бъдат приети, тогава ще потърсим варианти за участие в правителството. Вторият избор е, ако те решат, че няма основа за съгласие с нас, тогава, доколкото разбирам, ДПС е готово да подкрепи правителството, но за нас е важно да има правителство”, коментира той.

По думите му в програмата, изпратена от ГЕРБ и Реформаторския блок, липсват някои от основните искания на АБВ, свързани с пенсионната реформа, нов Изборен кодекс, пропорционална система, начин за разпределение на гласовете, промени в данъчната система.

„Дясноцентристко правителство е правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок. В момента, в който наши приоритети влизат, не може да се каже, че е дясноцентристко“, заяви още Калфин.

Според него въпросът дали той ще е социален министър не подлежи на коментар, преди да се уточни дали АБВ ще участва в правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 9 години

АБВ участва в кабинета при ускловие, че кражбите покрай АЕЦ Белене и Южен Поток ще бъдат продължени

22

твърде несправедливо

преди 9 години

е за ГЕРБ да даде толкова много на РБ.Бойко много повече щеше да спечели при нови избори. И все пак Правителство Трябва да има.Прави жертва в полза на Народа ,но дали няма да е пирова победа?!

21

гост

преди 9 години

15 депутата за РБ, от които 7 министри , това е добър пазарлък

fallback