Снимка: БТА

Патриотичният фронт обяви, че подготвената от ГЕРБ и РБ програмна декларация "сериозно се разминава с обсъжданите и приети в хода на преговорите точки от програмите на ПП ГЕРБ и КП „Патриотичен фронт".

Парламентарната група на "Патриотичен фронт” не може да подкрепи въпросния документ в този му вид, категорични са от НФСБ и ВМРО.

"Постигането на съгласие и подкрепа за стабилно правителство може да бъде резултат само от преговори за съгласуване на програма за управление“, завършва позицията на ПФ.

Както Dnes.bg съобщи, още в неделя ГЕРБ и РБ обявиха, че имат общ документ, "който единява волята, вижданията, целите, принципите и приоритетите на ГЕРБ и Реформаторския блок“.

Двете формации, които днес се разбраха за структурата и състава на новия кабинет, обявиха, че ще предоставят програмната декларация на Патриотичния фронт и на АБВ с надежда за подкрепа.

По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев пък увери, че "програмната декларация, която готвим с ГЕРБ, е най-подробната такава в българката история“. "Досега много пъти са избирани министри, без да има такава, а днес ще има ново ниво на коалиционна култура“, увери лидерът на ДСБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase