fallback

Бойко Борисов. Снимка: Булфото
Радан Кънев. Снимка: Булфото

Общо гласували: 2193
Бойко Борисов
69%
Радан Кънев
31%

Тежките преговори между ГЕРБ и Реформаторския блок за съставянето на бъдещото правителство продължават с пълна сила, а реален краен резултат на този етап все още няма.

Официално преговорните екипи на Реформаторите и ГЕРБ заявиха в неделя, че вече са почти готови с управленската програма, но не са обсъждали министерски назначения. Въпреки това преди ден Томислав Дончев изненадващо заяви, че партията на Бойко Борисов е готова да подкрепи дори вариант за правителство, в което министър-председател да стане лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Oще по темата


Според евродепутата и бивш министър от кабинета "Борисов" към този момент се очертават  три варианта, на които ГЕРБ са готови - правителство с премиер Бойко Борисов, подкрепа на кабинет с премиер Радан Кънев и трети вариант – нови избори. Малко по-късно Томислав Дончев уточни, че идеята Кънев да бъде премиер не е шега, а съвсем реално предложение от страна на ГЕРБ.

На този етап от Реформаторите не са коментирали официално предложението на Дончев, като Меглена Кунева заяви след преговорите в неделя, че този въпрос на този етап не е обсъждан.

Дни преди очаквания край на политическите преговори Dnes.bg реши да попита своите читатели кой трябва да стане премиер – Бойко Борисов или Радан Кънев? И така – изборът е ваш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

167

Анонимен

преди 9 години

Разбира се че Борисов.Кънев да прави съдебна реформа,нали много искаше да прави реформи.

166

Анонимен

преди 9 години

Все едно да питаш местан или доган...

165

Мълчанко

преди 9 години

Кънев премиер... Ако не бе произнесена от Борисов, тази фраза можеше да означава ново начало и нов морал от какъвто българския политически живот остро се нуждае. Да не кажа - болезнено се нуждае.Но в случая става дума за думи,които трябва да бъдат отминати от РБ с презрително мълчание.Червенокожите вече се впуснаха по подадената им опорна точка и насочват жилатак си срещу единственият, който се осмелява да се държи с Борисов като с равен - Радан Кънев.Кънев ще трябва да прояви воля и търпение

fallback