Снимка: БТА
fallback

Ще има ли нова тройна коалиция, която да управлява с мандата на ГЕРБ, решават в парламента. Там започнаха поредните преговори за съставяне на правителство. За първи път те са в троен формат, след като ГЕРБ и Реформаторският блок решиха да поканят на разговорите си и Патриотичния фронт.

Преговорите от името на ГЕРБ водят Румяна Бъчварова и Томислав Дончев. Те приеха лидерите на Реформаторския блок, които този път са в пълен състав – Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Корман Исмаилов и Николай Ненчев. На срещата присъства и заместникът на Кунева Найден Зеленогорски.

Oще по темата
От името на Патриотичния фронт влязоха лидерът на НФСБ Валери Симеонов, както и Борис Ячев и Искрен Веселинов от ВМРО.

Тройните преговори започнаха, след като Реформаторите отказаха на ГЕРБ двете формации да съставят кабинет на малцинството и поискаха в правителството да влязат и Патриотите.

Хората на Симеонов и Каракачанов обаче са категорични, че не искат да влизат в изпълнителната власт, но са готови да я подкрепят „отвън”.

Въпреки че първоначално прие Патриотичния фронт като възможен партньор, ГЕРБ също е против участието на националистите в кабинета.

Причината е програмата им, в която има неприемливи предложения като разполагане на ракети срещу натовски държави и изпит по български за всички шестгодишни деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

маркуч в гората

преди 9 години

На математически език, сега наблюдаваме разместителното своиство: ГРОБ= ДПС+РБ+ПФ=на бедност, мизерия и кражби; бедност мизерия и кражби=ГРОБ+ДПС+РБ+ПФ; ГРОБ+(ДПС+РБ+ПФ)=МИЗЕРИЯ,БЕДНОСТ, КРАЖБИ, за релация също можем да говорим. Това е формулата, която е написана от еврогейовете, още преди да се проведат изборите на 05.10.14 г. Нека доктор БОКО да реши това уравнение хаха, като използва операцията заемане, както е при изваждането. :))))

47

Да живей...

преди 9 години

Да живей коалицията на ПФ с Корман и Касим. Да са ни живи и здрави, бодри и щастливи...Айде у лево!

46

сова

преди 9 години

Унгария заплаши че ще напусне ЕС ако Брюксел продължава да и сочи как да управлява страната. А при нас един евро- депутат ни казва вчера какво трябвало да е правителството и кой да е министър председател. Егати и нахалството. Но така е господарите казват кой да управлява колониите.

fallback