Снимка: архив, БТА
fallback

Изненадващи спешни совалки за съставяне на кабинет текат в парламента. Шефът на Европейската народна партия Жозеф Дол събра на среща в един от кабинетите в Народното събрание лидерите на ГЕРБ и на БСП Бойко Борисов и Михаил Миков.

Дол е в България на работна среща и по-рано проведе официални разговори с председателя на парламента Цецка Цачева.

Oще по темата
След това обаче той привика на разговори лидерите на Реформаторския Блок и Борисов. Те изкараха около час заедно, след което Радан Кънев, Меглена Кунева и Божидар Лукарски напуснаха разговорите.

След тях от стаята излезе и Борисов, но малко след това се върна, последван от лидера на БСП Михаил Миков.

След като Миков излезе от стаята, за кратко влезе шефът на групата на АБВ Ивайло Калфин. След напускането му в кабинета за среща отиде и лидерът на ДПС Лютви Местан. На всички разговори присъства и Бойко Борисов.
Политиците отказват всякакви коментари, макар и да се очаква изявление след срещите.

В България съм, за да отправя посланието, че страната трябва час по-скоро да има стабилно правителство, което да служи на гражданите и да донесе спокойствие, заявил Дол по време на срещата с шефа на НС Цецка Цачева, съобщиха по-късно от пресцентъра на парламента.

Председателят на ЕНП пожелал българският парламент да има мнозинство, което да гарантира изпълнението на
тази цел. 

Изненадващите совалки идват ден след като преговорите за съставяне на кабинет се върнаха на изходна позиция във вторник. Тогава след лидерска среща в парламента Бойко Борисов обяви, че единственият вариант за кабинет е коалиция на малцинството между ГЕРБ и Реформаторския блок. Реформаторите обаче отказаха кабинет само с ГЕРБ и поискаха и Патриотичният фронт да влезе в него.

В същото време Патриотите показаха, че държат на позицията си да нямат министри, но са готови да подкрепят отвън бъдещото правителство.

Очаквайте подробности за срещата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

За жабетата

преди 9 години

ЕНП и Баце Б. га турихте пръста на социалистите и спряхте еврофондовете ви беше гот.Не очаквайте сега те да ви прегръщат и цаливат. Въпреки че те (социалистите де) не са гнушливи.Жал ми е за реформаторите. Колко са реформатори те си знаят.:-)

113

135

преди 9 години

До Анонимен 122Не е луд който яде баницата, нали знаеш кой е лудия? А като избираме нашите политици като на конкурс за мачовци, ЕС ли е виновен?

112

Анонимен

преди 9 години

Този "европеец" не би се появил в никоя друга държава,освен в България, да дава акъл или заповеди!Но ние сме бедна колониална държава,така че у нас всичко може!Така е когато сме " послушни"-ще ни тъпчат и отгоре на това ще плащаме за това!

fallback