Михаил Миков Снимка: архив, БТА
fallback

Предсрочните избори и резултатите от тях са част от последиците от решенията от последните 20 години, убеден е лидерът на БСП и председател на парламентарната група на социалистите Михаил Миков.

„Днес търпим последствията от решенията в последните 20 години, от отсъствието на приемственост по основни приоритетите от различни правителства, от липсата на действия за реформи, от усещането за несправедливост, усещането за корупция и липсата на виновни“, заяви той време на тържественото заседание на 43-тото Народно събрание.

Според него заради това и избирателната активност е ниска и на практика се оказа, че дори и в този пъстър парламент с осем политически сили, половината от гражданите не са представени, защото изобщо не са гласували.

„За това обстоятелство трябва да държим сметка по време на работата на парламента. Трябва да помислим за диалог между нас и да върнем авторитета на държавата“, настоя Миков.
 
Той припомни, че последната година и половина беше доминирана от протести и коментари и всички искаха нови избори, но се видя, че те не са панацея за демокрацията.

 „Сега се установява, че недоволството и недоверието отново са налице, защото причините за тях са много по-дълбоки и не се решават с избори. Изборите не решават нищо, ако обществото е засегнато по-дълбоко. Сега най-важното за всички нас ще е да положим усилие, за да преодолеем проблемите и да върнем страната по пътя на европеизма и демокрацията“, коментира лидерът на БСП.

Според него е нужно отговорно поведение от всички групи в НС, а не само от тези, които ще застанат зад правителството и заради това БСП ще е конструктивна опозиция.

Той призова политиците да се въздържат от неясни форми на управление.

„Няма програмни и експертни правителства. Всяко правителство, подкрепено от повече от една политическа сила, вече е коалиционно и не е често да лъжем хората“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Часовникар

преди 9 години

Г,син Миков,с вашата прогнила столетница нищичко не можете да решите,а можете само да ...пречите ! Ако можехте досега, за толкова години социализъм щяхте да ни решите проблемите,но решихте само вашите...Болшинството от хората разбраха,че не ставате,но вие пак се тикате най-отпред?! Лошо нещо е навика,много лошо! Хората ви предлагат диалог,а вие високомерно отказвате - искате пак да диктувате условията си,нали,само и само ПАРТИЯТА да бъде добре,а народа-народа ли?! Той си е послушно стадо,даа!

2

Краставата Мима

преди 9 години

Политиците нямат авторитет ,защото нищо не правят.Оставили са нещата да се решават от самосебе си .Без участието на изпълнителна власт няма как да стане .Затова се казва ИЗПЪЛНИТЕЛНА,да изпълнява след взето решение или приет закон.Този момент отсъства от живота на България загубени са цели 25 години.Как се въстановява подобно падение.

1

Пацо

преди 9 години

Те отнеха авторитета.........сега ще го връщат. Хах....

fallback