Снимка: архив Булфото
fallback

ГЕРБ и БСП все пак ще проведат преговори за съставяне на кабинет и те ще бъдат на лидерско ниво. Това стана ясно от думите на лидера на левицата Михаил Миков. Решението идва след като през последните дни между двете формации прехвърчаха искри за това къде трябва да се състоят преговорите и кой точно трябва да потвърди за разговорите.

Oще по темата
Въпреки очакваната среща обаче Миков даде да се разбере, че БСП едва ли ще приеме да участва в новото управление.

„По голямата част от партийните членове са за оставане на БСП в опозиция, каквото място й е отредил и българският избирател. Смятам, че това е решението, с което ние ще влезем в 43-тото НС”, каза Миков пред БНР.

Той обясни, че в Европа и вътре в страната има хора, които смятат, че е проява на национална отговорност участие в управлението. „Проява на национална отговорност, каквато БСП винаги е имала, е и участие в опозиция, която контролира управлението, гарантира спазването на принципи и упражнява контрол върху функционирането на изпълнителната власт”, категоричен бе лидерът на левицата.

Миков констатира, че се оформя дясно управление на страната. Според него е важно то да укрепва доверието в институциите, да прокарва политика, която обществото одобрява и има нужда. „Това е главната задача на бъдещото управление и това, което би могло да даде стабилност в нестабилната обстановка”, коментира Миков.

Той отново разкритикува идеята за широка коалиция като в Германия, но в български вариант. Според него при широка коалиция-  политическото размиване е толкова голямо, че рисковете са не за една или друга партия, а за това, че се  подкопава стабилността на политическия живот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 9 години

При тази среща Бойко трябва да сложи на масата изстудена шльоковица за другаря Ви Миков...за да вървят "по-смислено" преговорите*)))

21

Анонимен

преди 9 години

Gerb imali nekakvi 18 to4ki. 18-tata ot tiah glasi: Промяна в Изборния кодекс, включително въвеждане на задължително гласуване след обществен дебат.i kvo ste organizirat edin debat da ibat i kat svrsi debata ste promeniat zakona i zadalzitelno vseki treba da glasuva.aba tia ocet piat li pri diaria ili kliopat kompot ot slivi razmesen s toplo presno koze mliako be?

20

Анонимен

преди 9 години

ot tia dvamata edno Mirisov moe samo da se sastavi s koeto da pratat na bania saiuzat Bostan

fallback