Снимка: Facebook
fallback

Може да звучи самонадеяно, но нямам никакво съмнение в подготовката, опита, капацитета и образованието си. Това заяви пред bTV Ива Йорданова, която подаде оставка вчера като заместник-директор на Държавната агенция за българите в чужбина.

Оставката й дойде седмица след назначението и след обществен натиск и писма от българи в чужбина, които поискаха оттеглянето й.

Oще по темата
Йорданова е приятелка на лидера на СДС Божидар Лукарски и нашумя и с участието в конкурса на Слави Трифонов "Умна и красива" преди две години. Вчера на нейно място беше назначен досегашният главен секретар Димитър Владимиров.

Йорданова каза, че продължава да настоява за конкурс в агенцията, който да е публичен и да се излъчва, така че българите в чужбина да могат да се гледат. Тогава тя би се явила, за да покаже какво може и да изчисти името си.

Половинката на Лукарски припомни, че е завършила "Международен бизнес” в колежа „Бъркли” в САЩ и има магистърска степен по „Национална сигурност” от Военна академия „Г. С. Раковски”. Според нея обаче за длъжността е нужен не само опит, но и почтеност, обективност, прозрачност, каквито се е надявала да внесе в агенцията.

Тя каза, че заглавията в медиите не са я притеснили, а я притеснява, че е започнал дебат, че няма нужда от агенцията.

По думите й тя е назначена от вицепремиера Илияна Цанова, на която е била съветник от политическия екип и агенцията е била неин ресор. „Не съм извършила нищо незаконно”, подчерта тя и допълни, че мъжът до нея – лидерът на СДС Божидар Лукарски, няма нищо общо с назначението ѝ.

За отношенията си с Лукарски тя коментира, че всеки от тях има някакво професионално развитие, преди да се запознаят и във времето на връзката им никой не е експлоатирал личните отношения за професионални назначения. Тя дори е подала оставка от всички ръководни длъжности в „Движение България на гражданите” и Реформаторския блок и не е била в листите на парламентарните избори, за да няма съмнения, че е в конфликт на интереси.

„Амбициите ми са да живея в справедлива държава”, обясни Йорданова и изрази надежда атаката срещу нея да не
е била политическа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Берлин

преди 9 години

Голям капацитет, големи възможности! Може да налапа произволен шпек, чак до каламбаците. :)))

64

Профилист

преди 9 години

Не може да се отрече на Лукарски, че има нюх към жените. Предполага се, че ще го обгрижва докато е актуален, а и той най-вероятно предполага същото.

63

Прагматик

преди 9 години

Жената има абсолютно правилна и адаптивна към българските условия сексуално-политико-комерсиална ориентация. Учете се или завиждайте ... всеки има право на избор по какъв начин да постигне въжделенията си.

fallback