Снимка: архив Булфото
fallback

Реформаторският блок ще участва само в дясноцентристка коалиция за управление и е против широка коалиция. Това решиха партиите в съюза по време на заседание на парламентарната си група. Тя се събра след изненадващата среща на лидерите на Реформаторите с Бойко Борисов късно във вторник.

Oще по темата
По време на днешното си заседание Реформаторският блок одобри Патриотичния фронт за възможен партньор в десен кабинет. „За нас Патриотичният фронт като коалиционен партньор в едно дясноцентристко правителство е приемлив вариант“, каза Найден Зеленогорски от Движение „България на гражданите“.

Той разказа, че по време на срещата си Реформаторите са обсъдили вариантите за широка коалиция или дясноцентирстка коалиция. „За нас решението е дясноцентристка коалиция, каза Зеленогорски, цитиран от БТА.

Той обясни, че Реформаторите нямат проблем АБВ да подкрепя определени политики и позиции. „Но за нас, ако има коалиция, тя трябва да е дясноцентристка“, беше категоричен Зеленогорски.

Лидерът на НПСД Корман Исмаилов пък обясни, че предстоят двустранни и тристранни преговори, включително и с Патриотичния фронт. Според него тези срещи трябва да се състоят тази и следващата седмица.

На заседанието си Реформаторите са обсъдили и правилника на групата си. Те все още не са избрали ръководство. Възможностите за това са две – шефът на групата да е само един или да има съпредседатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 9 години

33 какво предлагаш когато гласуваха едва 49% и процента на Реформаторите е такъв все от някъде трябва да се тръгне не може все в глуха опозиция а и дтраната е изправена пред колабс и не е за нови избори сегаОдисей 1

32

Анонимен

преди 9 години

34 и как без власт искаш да реализират реформите стига простотии Одисей 1

31

Анонимен

преди 9 години

35и какво ще спечелиш то от това че няма да ги има пак ще си останеш в сущата мизерия както до сегаОдисей 1

fallback