Снимка: Булфото
fallback

Патриотичният фронт изпрати жалба до президента Росен Плевнелиев, Министерския съвет, Главния прокурор, Върховния касационен и Върховния административен съд, с която оспорва на законността на избора на избраните за народни представители в 43-то Народно събрание от ДПС.

Формацията поиска касиране на изборите в Турция и мандатите на ДПС заради многобройните нарушения в изборния ден, като е посочила конкретни примери.

"Намираме, че изборният процес протече при груби, съществени и многобройни нарушения на Конституцията и Изборния кодекс в условията на лоша организация, грешки и неподготвеност на избирателните комисии. Това води до опорочаване на волята на избирателя и е основание да се иска от Конституционния съд да обяви избора на посочените народни представители за незаконен", пише в жалбата.

Патриотичният фронт смята, че вотът, подаден в секциите, открити в Турция, трябва да бъде касиран и резултатите от там да бъдат обявени за недействителни, което от своя страна ще доведе до промяна на крайния изборен резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Герчо с тамбурата

преди 9 години

Оглан ,оглан... българина е будала чобан и това му се пада.

27

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 31Глупости на търкалета. Толкова настрани ги държаха че ония прилапаха булгартабак да не говорим за това че ДПС доведоха ГЕРБ на власт

26

Сапарев

преди 9 години

Няма как да стане това касиране. За да се намали влиянието, трябва или задължително гласуване, или образователен ценз, или забрана на гласуване извън страната. Това, разбира се, без разрешение от ЕС И САЩ, няма кой да го направи. :) Не и от "известните" ни.

fallback