Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерът на НПСД Корман Исмаилов попита публично от страницата си във „Фуйсбук“ ГЕРБ дали имат силата да спрат надигащия се националпопулизъм, расизъм и ксенофобия. Те ще имат силно представителство в 43-то Народно събрание, констатира Исмаилов, който като част от Реформаторския блок участва във вчерашните преговори за съставяне на кабинет с екипа на Бойко Борисов.

Oще по темата
По време на разговорите в парламента Исмаилов също е поставил въпроса. Той беше част и от платформата, с която Реформаторите влязоха на преговорите с ГЕРБ. Малко по-късно лидерът Броисов обвини Реформаторите, че искат да го превърнат в Ратко Младич.

„Както в Европа, така и в нашата страна всички сме свидетели на надигащи се настроения на националпопулизъм, расизъм и ксенофобия“, уточнява Исмаилов във "Фейсбук" днес. Според него езикът на омразата се засилва, а дискриминацията срещу „различните“ се увеличава.

Исмаилов отчита, че в предизборната платформа на ГЕРБ няма нищо за стратегия за интеграция на малцинствата, и в частност за ромите.

В поста си във „Фейсбук“ той съобщи и че по време на преговорите си с ГЕРБ е попитал дали партията на Борисов ще допусне „бивши агенти на репресивната комунистическа ДС да бъдат номинирани и избрани за министри, зам.-министри, областни управители, държавни агенции и комисии, посланици и др.

„В следващия етап от преговорите съм в очакване на ясни позиция и гаранции по тези въпроси“, обясни още Исмаилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

соня

преди 9 години

До aviatoraаз не разбирам какво казва но не търпя расисти но правилно се исказа за бб и за партията му на този *** аз също съм от христяско семейство но не съм расиска аз го обичам и не търпя някой да го напада като теб бойко когато беше на влас не направи нищо за нас песеонерите много ви обичам

66

aviatora

преди 9 години

Да, Корморане ! Когато ви изгоним от страната ни. Тогава ще спрем.

65

СС

преди 9 години

Благодарение на ДС България е останала цяла по времето на социализма а такива / реформатори/ *** като този са изгонени на вън ..........

fallback