Румен Петков. Снимка: БТА

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков заяви, че партията му държи на публичност, на договор пред обществото – кой и с какви мотиви ще подкрепя правителството.

Според него това, че партията на Борисов провежда консултации за съставяне на кабинет с всички парламентарно представени партии, заслужава поздравление, но "за ГЕРБ става все по-трудно".

Още по темата
"Виждаме каква е ситуацията в Реформаторския блок, като продължавам да считам, че това е политически формат без бъдеще", заяви Петков.

Според него едно правителство на ГЕРБ ще получи "безпринципна подкрепа от немалка част от народните представители на "България без цензура", като част от Реформаторския блок също ще го подкрепи.

АБВ няма да подкрепи правителство, което в данъчната политика не вижда никаква необходимост от актуализация и е с колебания по отношение на стратегическите инфраструктурни проекти, което не вижда пороците в избирателната система, което не счита за приоритет на приоритетите реформата в съдебната система, каза Петков в Русе.

Той посочи, че е много важно да се чуят предложенията на ГЕРБ на консултациите в неделя, като АБВ ще излезе със своите приоритети.

"Не можем да допуснем повторение на случката преди година и половина. Отговорността е на ГЕРБ и ГЕРБ трябва да направи всичко възможно да сформира кабинет на максимално широка основа", заяви Петков, цитиран от БТА.

Той посочи, че незабавни избори са дълбоко вредни за държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase