ГЕРБ ще направи кабинет след консултациите. Снимка: БТА
Кабинет няма да има, отиваме на нови избори. Снимка: Булфото

Общо гласували: 407
ГЕРБ ще направи кабинет след консултациите
70%
Кабинет няма да има, отиваме на нови избори
30%

Цяла седмица три дами от ГЕРБ - Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, ще имат тежката задача да преговарят с останалите парламентарно представени партии за съставянето на стабилно правителство в рамките на 43-то Народно събрание.

В понеделник се проведе първата от поредицата срещи, след като ГЕРБ спечели най-много гласове на изборите на 5 октомври, които обаче не й достигат, за да има мнозинство и да състави самостоятелен кабинет.

По време на срещата с БСП вчера стана ясно, че различията между двете партии остават, като по думите на Румяна Бъчварова „някои от тях са диаметрално противоположни“.

Днес е срещата на ГЕРБ с ДПС, като преди ден движението обяви готовност да подкрепи еднопартийно правителство на малцинството, противопоставяйки се на вариант за кабинет с участието на националистически формации.

До края на седмицата ще има срещи още с Реформаторския блок, Патриотичния фронт, България без цензура, Атака и АБВ, след които би трябвало да се появи отговора на въпроса ще има ли България стабилно управление.

Именно с този въпрос се обръща и екипът на Dnes.bg към своите читатели в седмицата на политическите консултации. Ще успее ли ГЕРБ да състави стабилно правителствоq или страната ни отива към нови предсрочни парламентарни избори?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase