Антон Кутев. Снимка: БТА, архив

Бившият червен депутат Антон Кутев прогнозира, че „добрите времена“ за ДПС са свършили.

Убеден съм, че Борисов няма да направи глупостта да ги привлече отново към властта, защото това би било самоубийствено за него, заяви Кутев пред Нова телевизия. Според него лидерът на ГЕРБ няма да поиска това дори неофициално.

Още по темата
По думите му ДПС няма никакъв шанс оттук нататък, освен да съдейства на всички, които са във властта, каквото и да става. „Единственият начин, по който ДПС може да съществува, това е през инструментите на властта , които те успяват да превръщат в пари, а оттам във власт“, заяви още той.

Кутев, който не успя да стане депутат от Силистра, каза, че не се притеснява за прехраната си и живее по-добре извън парламента.

"За мен петте години в парламента се отбелязаха с това, че започнах да пия хапчета за кръвно, за холестерол, диабет. Ще посветя един-два месеца на това да намаля хапчетата”, сподели бившият народен представител.

Той коментира и причината за загубата в Силистра. Ако през 2011 г. имахме 11 000 гласа, сега са 8000. БСП и „Атака“ са несъпоставими в Силистра, да се окаже, че има депутат от едното, а няма от другото, е несериозно, но така се случва, това е политиката, допълни Кутев.

Той изтъкна, че четирите области, в които БСП няма депутат, са с преобладаващо турско население. Там българите ни наказаха заради коалицията с ДПС, смята социалистът.

Напълно логично е, че в Силистра, след като сме били в коалиция с ДПС, след като сме имали областен управител от ДПС, след като имаме един куп безумни назначения от страна на ДПС през последната година и половина, хората, които гласуват за нас, няма да са 11 000, изтъкна той.

Ексдепутатът разказа, че е видял пълна безскрупулност на назначенията и пълна липса на диалог от страна на ДПС.

„Видях цялата идиотия на това да работиш с ДПС в смесените райони и не искам никога повече да ми се случва”, отсече той.

По думите му няма нищо лошо хора с турски имена да заемат всякакви позиции, въпросът е това да става по начин, по който не пречиш на обществото.

Кутев обаче смята, че демонизирането на БСП е процес, който върви от 20 години, а не от една, но по думите му "Делян Пеевски беше много важна грешка, която катализира процеса в огромна степен".

"Никой не очаква от ДПС или от ГЕРБ да бъдат морални и справедливи, докато от БСП винаги се е очаквало това. Винаги нас са ни наказвали за всичко, което се случва в системата. Каквото обещахме, го направихме и това го обяснявахме цяла кампания”, смята политикът.

Според него в тази ситуация на изборна загуба БСП трябва да отстои своята автентичност като лява партия.

Кутев беше категоричен, че като победител на изборите ГЕРБ трябва да определят кой да е премиер. Друг е въпросът, че за мен Борисов министър-председател е кошмарно, но каквото стане, заяви политикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase