Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остана доволен от консултациите с БСП. Социалистите бяха поканени първи на разговори по приоритетите на управлението от победителя на изборите.

Oще по темата
Очаквано двете партии не успяха да сближат вижданията си и да излязат с обща позиция по повечето от приоритетите, за които смятат, че са важни, въпреки че проведоха над 4 часа консултации.

Борисов обаче изтъква, че оценява опита за толерантен политически дебат между диаметрално противоположни партии като ГЕРБ и БСП.

„След провеждането на днешните консултации още веднъж ми се затвърждава позицията, че при воденето на диалог с нормален тон дори отговорът „не” не обижда отделните страни в разговора“, коментира лидерът на ГЕРБ във Facebook.

Борисов хвали и екипа преговарящи от ГЕРБ.

„Наблюдавайки пресконференцията след днешните консултации между ГЕРБ и БСП, съм изключително доволен от работата на преговорния екип на ГЕРБ. Оценявам изключително високо израстването на трите преговарящи Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова“, заявява той.

Утре консултациите продължават с ДПС, които изненадващо обявиха, че ще подкрепят кабинет на малцинството на ГЕРБ, каквато идея лансира първоначално Борисов. Подкрепата на движението е без условие за участие във властта, като цели да попречи на вариант за коалиция с участието на националистите от Патриотичния фронт.

ГЕРБ провежда консултации с всички парламентарно представени партии в опита си да състави кабинет. След като лидерът Бойко Борисов отказа да участва в първия кръг разговори, от БСП също не изпратиха лидера си, няма да направят това и от ДПС утре, които обявиха имената на преговарящите - Алиосман Имамов, Рушен Риза, Йордан Цонев.

Борисов ще се включи във втория кръг консултации. На няколко пъти той заяви, че коалиция с ДПС е невъзможна, а от БСП ще се търси само подкрепа в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

Пешо

преди 9 години

Не знам от какво е доволен при следващи избори ГЕРБ и БСП отиват в историята при НДСВ!

129

3 f

преди 9 години

Леле, три глупачки, неподготвени, сервилниса екипът на ГЕРБ и Бойко е доволен....!!! ... ???Какво всъщност става?Защо Бойко е изпратил на преговори трите глупачки.Заради детските си спомени от Тримата *** и Винету?Или има нещо друго, отново задкулисно и гнусно?

128

До Незнаещи кирилица

преди 9 години

Я бързо МАРШ да лижете за-ника на "прочелия" Винету. Не знаете ЕДНА дума как се пише на български, а коментирате!Марш бързо под за-ника му!!

fallback