Снимка: архив Булфото
fallback

И депутатка на Волен Сидеров се отказа от мястото си в Народното събрание малко преди ЦИК да обяви окончателно имената на новите народни представители. Деница Гаджева, която беше водач на „Атака“ в 23 МИР София и сигурен член на парламента, подаде заявление за заличаване от листата.

Oще по темата
В него няма посочени мотиви. ЦИК се съобрази с искането й и излезе с решение, че я заличава от листата на „Атака“. Така вместо Гаджева в Народното събрание като депутат ще влезе Миглена Александрова.

Гаджева е поредният депутат, избран в Народното събрание, който се отказва доброволно от него още преди началото на парламента. По-рано днес стана ясно, че от депутатското място се отказва и лидерът на ББЦ Николай Бареков. Той предпочете да остане евродепутат.

В предишните дни пък заявления за заличаване от листите подадоха редица депутати, избрани погрешка заради огромен брой преференции. Това се случи заради съвпадение на номера на партията с номера в партийната им листа.

В сряда ЦИК заличи кандидата 9/9 от плевенската листа на ГЕРБ Дочко Димитров Дочев. Той беше избран за депутат, след като се качи от девета на втора позиция, но подаде заявление за отказ от парламента.

Комисията заличи и кандидатите 9/9 Петко Борисов Ненов от Сливенската листа на ГЕРБ и Стилиян Димитров Митев от листата на партията в Добрич. Алеко Тодоров Атанасов, който бе кандидат 18/18, също напусна доброволно Народното събрание.

С депутатското място се раздели по свое желание и Ангел Джамбазки от ВМРО, който е европейски депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Странджата

преди 9 години

Тая Деница има готина цица виждал съм я

50

Анонимен

преди 9 години

Излиза жената по майчинство бремена е от Волен бравоо!

49

Анонимен

преди 9 години

Не я мислете, ще има да се путати още дълго у Сидерови. :D

fallback