Кметът Петър Паунов Снимка: архив Булфото
fallback

Ако се стигне до мандат на ДПС в Кюстендил, ще се обжалват изборните резултати от Турция, каза кметът на града Петър Паунов. Той посочи, че се надява Конституционният съд да отмени изборните резултати в Турция.

Причината е, че заради математическото разпределение на гласовете ДПС вкара депутат от Кюстендилски избирателен район. Заради казуса днес в центъра на града се проведе и протест.

"Няма математика или политика, която да направи осмия четвърти", каза Паунов на сесията на Общинския съвет днес.

Oще по темата
Изявлението му беше направено след приетата от съветниците декларация, в която общинарите изразиха недоволството си с "подмяната на вота" на местните хора чрез "назначаването" на Александър Методиев за депутат от Кюстендилския избирателен район.

Според декларацията изборният вот на гражданите на Кюстендилска област се подменя.

В нея се казва още, че една политическа сила получава мандат, без да е заслужила доверието на хората в региона."Нарушава се свещеното право на свободен избор на народни представители. Не може с една несправедлива формула да бъдат прехвърляни гласове на лица от Анадола, които дори не говорят български език", е посочено в текста.

Кюстендилските общински съветници изразяват и несъгласие с "узаконяването на практиката да се неглижира изборът на нашите съграждани".

Според тях подаряването на мандат на ДПС играе ролята на троянски кон и може да доведе до сериозни последствия.

"Във вашите ръце е своевременно да спрете опасността от конфликти с неясни последствия", се казва още в декларацията, която е адресирана до президента Росен Плевнелиев, служебния министър-председател Георги Близнашки, председателя на Върховния административен съд, главния прокурор и до председателя на Централната избирателна комисия.

Местният парламент прие днес и петиция под надслов "Не на подмяната, не на назначаването на депутати", която ще бъде качена на сайта на общината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 9 години

когато хората ви призоваваха да гласувате, вие, бяхте за гъби и никой не се прежали да отиде до урната! когато можехте да промените нещата, вие се вързахте на червените ***! сега ревете и протестирате, ама вече е късно!

26

DekoBurgas

преди 9 години

Прочетете внимателно Конституцията на България и я спазвайте! Там е записано, че: Цялата държавна власт произтича от народа. Териториалната цялост на България е неприкосновена. Официалният език в републиката е българският. Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат. Нито една политическа партия или идеология не може да се обявява или утвърждава за държавна. Партиите съдействат за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите. Традиционна религия в Бъл

25

DekoBurgas

преди 9 години

В момента ГЕРБ и ДПС се опитват да направят с държавата онова, което направиха с КТБ. Да изперат и откраднат вот. Гласоподаватели ли са, вложители ли са, е все едно. Всички приказки, които ще чуете от тук нататък за националното спасение, общите компромиси, широкия консенсус и прочие локуми, се опитват да прикриват срамната тайна на Бойко, Доган и техните съучастници. Тайната на задкулисната им власт, която безпроблемно преминава в публична пред безучастните български погледи

fallback