Снимка: архив Булфото
fallback

Новоизбран депутат от ГЕРБ по схемата 9/9 се отказа от парламента. Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия.

Oще по темата
Дочко Димитров Дочев беше на 9 позиция в листата на ГЕРБ в Плевен. Заради съвпадението на номера му в листата с номера на бюлетината на ГЕРБ, който на тези избори също бе 9, Дочев събра силен преференциален вот. Така кандидатът се изкачи до избираемото второ място.

Вчера обаче Дочев е подал заявление в ЦИК, с което обявява, че иска да бъде заличен от кандидатската листа на партията си. Членовете на комисията уважиха искането му и излязоха с решение за заличаването му. Така Дочев няма да стане депутат.

Феноменът на успешни кандидати заради съвпадението на номера им в листата с номера на бюлетината на партията се появи на евроизборите. Тогава Момчил Неков от БСП изпревари по преференции водача Сергей Станишев и стана евродепутат.

На сегашните избори това се превърна в масова практика. По неофициални данни от районните комисии в повечето партии има размествания заради неосъзнатите преференции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

67,9 procenta ot bg

преди 9 години

chakame i drugite do koleda

50

ха ха

преди 9 години

Гласувалите за ГЕРБ са необратимо изпращели.Ти го е.еш,той те целува.

49

Маркс

преди 9 години

Грешка или не това е вотът на гейберягите и Боцко великия трябва да го приеме, а не да самоотказва депутата, пфу! Оказва се, че БСП е много дясна и демократична спрямо авторитарния комунистически Герб! Правете си изводи за Боко.

fallback