Снимка: архив Булфото

ГЕРБ има воля да състави кабинет, но не на всяка цена. Това заяви водачът на листата на партията в град Плевен Цецка Цачева пред Нова телевизия.

Цачева увери, че ГЕРБ ще проведе консултации с всички политически сили по реда на числеността на парламентарните им групи.  „Беше по-логично и разумно да започнем преговорите с политическата сила, с която сме най-близо в център-дясното пространство (Реформаторския блок, бел. ред.), но това няма да се случи заради тяхното изключително и непремерено говорене спрямо начина, по който следва да се ситуират политиките занапред”, обясни още Цачева.

Цачева определи условието, поставено от Реформаторския блок, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов да не бъде премиер на страната като арогантно. По думите й настоящата ситуация в страната изисква говорене за политики, а не за личности и допълни, че не е възможно партия, която е с пъти по-нисък резултат от победителя, да поставя такива условия.

Въпреки това обаче Цачева категорично заяви, че номиниран за министър-председател с мандата на ГЕРБ ще бъде Бойко Борисов.

По думите на Цачева изборните резултати са показали, че вече не е възможно само две политически сили да сформират стабилно управление. „Ако след този кръг на преговори се сформира правителство на малцинството с широка парламентарна подкрепа, това би било успех за нас“, допълни тя и заяви, че това ще бъде трудно.

Като бъдещи партньори в управлението на ГЕРБ Цачева не изключи никоя от партиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase