Архив: Булфото
fallback

Изборният ден в София започна нормално, съобщи Румяна Сидерова - член на Централната избирателна комисия. Няма сигнали за нарушения.

В 23-ти Многомандатен избирателен район /МИР/ ще се гласува в 571 избирателни секции. 23-ти избирателен район включва районите "Витоша", "Изгрев", "Красно село", "Лозенец", "Младост", "Панчарево", "Студентски" и "Триадица". Служебните секции са 21, а подвижните - три. Редовните секционни избирателни комисии ще са съставени от по седем души, подвижните и служебните - от по пет.

Секции на първия етаж /партер/ за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването има в във всичките осем района на 23-ти МИР. В 488 избирателни секции ще се гласува в 24-ти Многомандатен избирателен район. В него се включват районите "Възраждане", "Искър", "Кремиковци", "Оборище", "Подуяне", "Сердика", "Слатина" и "Средец".

Разкрити са седем служебни секции, които са в УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ", Втора МБАЛ, Пета МБАЛ, Втора САГБАЛ "Шейново",  както и в Централния софийски затвор, и в следствения арест. Разкрити са и две подвижни секции в "Оборище" и в "Слатина", които ще обслужват и други райони. Редовните секционни избирателни комисии ще са съставени от по седем души, подвижните и служебните - от по пет.

Секции на първия етаж /партер/ за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването има в във  всичките осем района на 24-ти МИР. 24-ти МИР е единственият район в столицата, в който на тези избори ще може да се гласува машинно в общо 80 секции. Те се намират в районите "Средец", "Възраждане", "Оборище" и "Подуяне". Машинното гласуване обаче е експериментално и резултатите от него няма да бъдат включени в обобщените данни за района.

В 484 избирателни секции се гласува в 25-и МИР в столицата. В 25-и МИР се включват районите "Банкя", "Връбница", "Илинден", "Красна поляна", "Люлин", "Надежда", "Нови Искър" и "Овча купел".

Разкрити са десет служебни секции в лечебните заведения в района, както и една подвижна секция, която е в "Банкя", но ще обслужва целият избирателен район. Редовните секционни избирателни комисии ще са съставени от по седем души, подвижните и служебните - от по пет.

Секции на първия етаж /партер/ за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването ще има в  във всичките осем района на 25-и МИР.
В 26-и МИР - София-област,- в който се включват 22 общини, изборният ден е започнал нормално във всички 421 секции, съобщи  за БТА Димитър Димитров - председател на 26-и РИК. Около 11.00 часа ще бъдат известни първите данни за избирателната активност.

Столичната община осигурява специализиран транспорт на избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването, съобщават от общината. Заявки за помощ в изборния ден, осигуряване на специализиран транспорт на избирателите с увреждания на опорно-двигателния апарат или на зрението ще се приемат до 18.30 часа на безплатен телефон 0800 20 720, както и на телефон 02 904 13 51.

А много българи днес избраха да отидат до киносалоните. Вижте тук кои са най-гледаните от тях филми!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

иванов

преди 9 години

Защо трябва да гласуваш ? Ако,искаш да накажеш този, за когото си гласувал предишния път,гласувай за другия . Така при резултат от предишното гласуване да речем 3 на 2,твоят глас ще отиде при 2 и ще се получи 3 и краен резултат 2 на 3.Като не гласуваш ще стане 2 на 2 !

3

Кукувица

преди 9 години

Нещо не ви е в ред цялата система щом човек с две висши образования и 3 чужди езика има същите права както всеки криминален от затвора, както и всеки ***, който дори не може да чете. Съжелявам, но при това положение гласуването е просто глупост и губене на време.

2

Правилно!

преди 9 години

Кого ще избере най-бедната страна в Европа?Правилно!(Духовно) най-бедното правителство в Европа!

fallback