Снимка, архив Булфото
fallback

Над 1000 организирани групи за купуване на гласове действат у нас, коментира пред БНР социологът Михаил Мирчев от Гражданската инициатива за свободни и демократични избори.

„Числото, което Министерството на вътрешните работи призна, че ги има, са над 1000. Не става дума за самодейци, а всъщност за организирани струтурирани групи. Над 1000 такива групи, това означава по 3-4 на община, което изобщо не е малко”, обясни той.

Oще по темата

Според Мирчев, в изборните списъци има над 600 000 "мъртви души", а разминаванята между числата на институциите са от един милион нагоре.

"От много източници всъщност вече се засече и вероятно истинският кух обем е от порядъка на 600-700 хиляди. Възниква подозрителна ситуация някой ще направи ли опит да се възползва от тези несъществуващи избиратели с лични карти обаче", риторично запита той.

По думите му тези избори са много изтощителни след изборите за ЕП, политическата и бюджетната криза, и партиите заемат едно публично премерено поведение – да не дразнят, тоест да не харчат публично прекалено много пари, което също има своята логика. 

Социологът е убеден, че  изборите не са договорени, напротив, борбата е много жестока, но се води на по-невидимо равнище – не в медиите.

Според Мирчев, никой няма интерес да хвърля предизборна „бомба“ защото ефектът от нея не е прогнозируем.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

сдг

преди 9 години

Аман бе,и този имал информация.Или ти ги подкупваш че знаеш,или си измисляш.Писна ми от такива "експерти"!

29

memento mori

преди 9 години

1000 организирани групи?това не е ли организирана престъпност.това не е ли повече от стресиращо????600 000 мъртви души прави 24 депутатски места .....та къде е държавата.къде е Близашки на който единствената задача е да организира честни избори-той така ли разбира честни избори

28

???

преди 9 години

какви санкций ще има за партийте копували гласове??? на всички избори става едо и сащо има сигнали има репортажи и нищо повече

fallback